Van Bronckhorst blij: ''Een verdiende uitslag''

Van Bronckhorst blij: ''Een verdiende uitslag''

Feyenoord rekende zondagmiddag met 6-1 af met stadsgenoot Sparta. De twee Rotterdamse clubs stonden sinds jaren weer tegenover elkaar in de Eredivisie, maar de Spartanen wisten nauwelijks weerstand te bieden. Giovanni van Bronckhorst, trainer van Feyenoord, kijkt met een goed gevoel terug op de Rotterdamse derby.

“Als je thuis met 6-1 wint van Sparta, is dat een goede en grote uitslag”. zegt de trainer tegenover RTV Rijnmond. “De uitslag is verdiend en we halen op deze manier weer belangrijke punten binnen. Ook de invallers lieten een goede drive zien om te scoren en om druk te zetten. Dat heb ik eigenlijk heel de wedstrijd gezien.”

“Je ziet vandaag dat Tonny Vilhena emotioneel is na zijn doelpunt en aan zijn moeder denkt. Eric denkt aan de vliegramp van het Braziliaanse voetbalteam, wat met ons allemaal iets gedaan heeft. Emotie hoort bij voetbal en vandaag hebben we het goed gedaan. We hebben goed gespeeld en ook de energie en drive die we in de wedstrijd staken was goed.”

De trainer wisselde enkele spelers in de tweede helft, met het oog op de Europa League-wedstrijd tegen Fenerbahce. “Dat hangt natuurlijk wel af van het feit hoe de wedstrijd loopt. We kwamen nu snel op voorsprong en dan kan je er rekening mee houden. Het had ook anders kunnen zijn en dan waren we misschien niet in die positie gekomen.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties