Toornstra: ''Elke week drie punten pakken, dan blijf je eerste''

Toornstra: ''Elke week drie punten pakken, dan blijf je eerste''

In de 3-0 overwinning van Feyenoord was een belangrijke rol weggelegd voor Jens Toornstra. In de eerste helft gaf hij de voorzet waaruit Kuyt de 1-0 binnenkopte, en in de tweede helft zette hij met een prachtig afstandschot de eindstand op het scorebord. Met FOX Sports blikt hij terug op de wedstrijd.

"We verwachtten dat PEC verdedigend zou spelen en dat deden ze ook", begint Toornstra zijn analyse. "Dan zijn er weinig ruimtes voorin. Gelukkig maken we vlak voor rust een goede goal, toen was de wedstrijd opengebroken."

De drie punten waren extra belangrijk, omdat concurrent en nummer twee van de Eredivisie Ajax eerder die middag een klinkende zege op NEC had behaald. De ploeg was daar echter niet mee bezig volgens Toornstra. "We hebben puur naar onszelf gekeken. Je moet zelf elke week drie punten pakken, dan blijf je bovenaan staan."

Met drie punten op zak gaan de Rotterdammers met een goed gevoel richting Manchester, waar donderdag Feyenoords vijfde groepsfaseduel in de Europa League plaats zal vinden. "Dat zijn leuke wedstrijden om te spelen, en dit is ook nog eens een heel belangrijke. Voor ons is er alles aan gelegen om daar een goed resultaat neer te zetten."

Lees meer over
Jens Toornstra Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties