Jones: ''Blij met mijn eerste officiele minuten''

Voor Brad Jones was de competitiewedstrijd tegen FC Groningen er één om niet snel te vergeten. De 34-jarige doelman hield bij zijn officiële debuut voor Feyenoord direct zijn doel schoon en zag hoe zijn ploeggenoten aan de andere kant van het veld maar liefst vijf keer het net vonden. Na afloop sprak Feyenoord.nl met de Australiër.

Wat een manier om te debuteren
Jones: ‘Het belangrijkst is dat we hebben gewonnen, maar persoonlijk ben ik blij dat ik mijn eerste officiële minuten heb gemaakt. In de voorbereiding heb ik wat vertraging opgelopen vanwege een lichte blessure aan mijn bovenbeen. Dat was een klein beetje frustrerend, maar achteraf is het goed dat we het zo hebben aangepakt. Daardoor is de blessure niet verergerd en kon ik voluit gaan.’

Dat hoefde je pas voor het eerst na veertig minuten, toen Jesper Drost van ver een volley op je afvuurde.
‘Ik werd bijna verrast door die bal, maar gelukkig was mijn reactie goed. Dat is ook mijn taak; ik moet de hele wedstrijd geconcentreerd blijven en er klaar voor zijn wanneer ik in actie moet komen. In de tweede helft heb ik me nog een paar kunnen onderscheiden met reddingen, in de fase dat we met 0-4 voor stonden en we een klein beetje verslapten. Het is prettig om het team te kunnen helpen op zo’n manier, maar eerlijk gezegd heb ik het liefst helemaal niets te doen tijdens een wedstrijd.’

Heb je staan genieten van het spel van je ploeggenoten?
‘Zeker weten. We hebben Groningen al in de eerste helft kapot gespeeld. In verdedigend opzicht speelden we heel geconcentreerd, terwijl we aanvallend messcherp waren. Zonder anderen tekort te doen, was Eljero (Elia, red.) onze grote uitblinker. Je hebt tegen Groningen kunnen zien hoeveel kwaliteit hij heeft. Toen hij die kansen kreeg, twijfelde ik geen moment of hij die zou afmaken. Ik ben blij dat we een speler met zulke individuele kwaliteiten in de ploeg hebben.’

Deze competitiestart schept hoge verwachtingen. Hoe gaan jullie daar mee om?
‘Het enige dat we kunnen doen, is proberen om in de volgende wedstrijd opnieuw dit niveau te halen. We zullen niet in iedere wedstrijd vijf goals maken, maar als we op deze manier spelen, zullen we altijd kansen creëren. Als we dan in verdedigend opzicht net zo goed georganiseerd blijven spelen als tegen FC Groningen, dan zijn we voor veel ploegen lastig te verslaan.’