Gio: "Je kijkt ook naar de fysieke gesteldheid''

Gio: "Je kijkt ook naar de fysieke gesteldheid''

Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst heeft voor het duel met Vitesse gekozen voor Colin Kazim-Richards als spits. Michiel Kramer, de aankoop van de Rotterdammers, blijft op de bank. Toch blijft het gedrag van Kazim onderwerp van gesprek.

"Ik weet niet of heel Rotterdam Kramer in de spits wil", begon Gio in gesprek met FOX Sports. "Bij zo'n keuze kijk je naar veel dingen. Ook naar bepaalde scenario's voor een wedstrijd. Bijvoorbeeld als we nog iets moeten forceren. Maar je kijkt ook naar de fysieke gesteldheid. Daarom heb ik hiervoor gekozen."

Afgelopen week zat Van Bronckhorst met Kazim om tafel om het gedrag van de spits te bespreken. Na zijn wissel tegen SC Cambuur schopte de aanvaller een krat bidons om. "Het was een goed gesprek. Jan Wouters zat er ook bij. Of ik hem aanpak? Ik pak hem in zoverre aan dat ik zeg dat zijn gedrag niet past bij de club en ik het zelf ook niet goed vind."

"Spelers tonen emoties en bij voetbal horen ook emoties. Sommige spelers zijn het gewend om in hun eigen land zo te reageren. Zo zijn we niet in Nederland. Overigens heb ik begrip voor zijn emoties, maar zijn gedrag past niet. Dit mag niet meer voorkomen, daarover ben ik naar hem toe wel duidelijk geweest", stelt Van Bronckhorst.

Lees meer over
Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties