'Andere rol Van Gastel en Van Bronckhorst valt slecht'

'Andere rol Van Gastel en Van Bronckhorst valt slecht'

Slechte resultaten bij Feyenoord gaan altijd gepaard met verhalen over hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Bij een mini-crisis onder Ronald Koeman was het de harde hand die de spelers niet aanstonden en onder Fred Rutten wordt de rolverdeling met zijn assistenten aangehaald.

Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst hebben veel aanzien in de spelersgroep van Feyenoord, maar hun inbreng is dit seizoen drastisch afgenomen ten opzichte van de voorgaande jaren. Rutten zou de volledige coaching op de training op zich nemen, waardoor er weinig ruimte voor de assistenten overblijft, meldt De Telegraaf. ''Eigenlijk wil Rutten het liefst alles zelf doen. Dat is misschien te prijzen, maar niet slim'', schrijft het ochtendblad.

De ruimte die het duo wél krijgt moeten ze delen met Patrick Greveraars, die deze zomer als extra man bij de technische staf kwam. Tijdens de wedstrijden verzorgt Greveraars de instructies voor de invallers en dat zou her en der slecht vallen.

''Greveraars, zonder enige ervaring als profvoetballer, ging Mitchell te Vrede vertellen wat hij moest doen. Pal naast hem keken Van Bronckhorst, aanvoerder van Oranje in de voorlaatste WK-finale, en Van Gastel stoïcijns voor zich uit. Het is de omgekeerde wereld en helpt Rutten niet tijdens de sportieve crisis'', concludeert de ochtendkrant.

Lees meer over
Van Gastel
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties