Gemiste kansen breken Feyenoord op tegen NAC

Feyenoord heeft dure punten verloren in de strijd om de bovenste plekken. Op bezoek bij NAC Breda kwamen de Rotterdammers niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Daardoor profiteert de club amper van het verlies van nummer vier Vitesse.

In het Rat Verlegh Stadion had Feyenoord in het eerste half uur het overwicht. Graziano Pellè leek de score te openen, maar zijn kopbal kon nog net gekeerd worden. Vleugelverdediger Daryl Janmaat schoot de 0-1 na een knappe aanval er even later wel in. Feyenoord verzuimde die voorsprong uit te breiden. Tonny Vilhena liet een grote kans onbenut.

Daarna kwam NAC Breda beter in de wedstrijd. Een vermeende handsbal van Miquel Nelom bezorgde de thuisploeg een strafschop die Poepon binnenschoot. Beide ploegen zochten de kleedkamers dan ook op met een 1-1 tussenstand.

Het tweede bedrijf bracht hetzelfde spelbeeld. Feyenoord viel aan en opnieuw kon Pellè zijn ploeg op voorsprong brengen. Zijn kopbal was echter een prooi voor doelman Ten Rouwelaar. Ook Lex Immers kreeg een goede kans die hij naast het doel plaatste.

Ten Rouwelaar bracht acht minuten voor tijd redding op een vrije trap van John Goossens. Eén minuut later kreeg Perica van NAC rood na een smerige overtreding op Janmaat. Koeman ging dan ook alles of niets spelen met tien tegen elf. Mitchell Te Vrede kwam erin voor Miquel Nelom. Maar ook in de slotfase was keeper Ten Rouwelaar een sta in de weg, waardoor het bij 1-1 bleef.