Uitwedstrijden: Samen uit, samen thuis

Uitwedstrijden: Samen uit, samen thuis

De Feyenoord Supportersvereniging en Vereeniging De Feijenoorder hebben deze week met de BVO gesproken over de zorgwekkende ontwikkeling rondom het bezoeken van uitwedstrijden. Onderwerpen als de zogenaamde combiregeling, de behandeling van supporters, kaartprijzen en communicatie hebben tijdens dit onderhoud de revue gepasseerd.

Een dag later hebben beide supportersverenigingen ook met een grote groep supporters bij elkaar gezeten om over hetzelfde onderwerp te praten. Zowel supporters met een uitkaart (Diamond-, Gold- en Silvercard) als supporters die op losse kaarten of op uitnodiging uitwedstrijden bezoeken waren deze avond op Varkenoord aanwezig. Een vervolg in openbaarheid zal worden georganiseerd nadat ook de supportersraad is samengesteld.

De FSV is namens de supporters de vaste gesprekspartner van de BVO. Gedurende het seizoen komen het bestuur van de FSV en de BVO elke zes weken samen om over een diversiteit aan onderwerpen te praten. De algemeen manager van de FSV is daarnaast aanwezig bij elk zogenaamd vooroverleg dat ruim voorafgaand aan elke uitwedstrijd plaats vindt. Op deze manier worden de belangen van uitsupporters behartigd en standpunten overgebracht. De FSV is anti-combi en van mening dat zo veel mogelijk supporters op vrij vervoer uitwedstrijden moeten kunnen bezoeken. De BVO heeft in het afgelopen overleg nog benadrukt daar hetzelfde over te denken.

Helaas zijn club en supportersvereniging afhankelijk van vervoersregelingen zoals opgelegd door de gemeente en verkoopregime zoals bepaald door de club waar Feyenoord op bezoek gaat. Een enkele uitzondering daargelaten worden in de praktijk onwenselijke en onnodige vervoersregelingen opgelegd. Daar komt bij dat het zicht in veel uitvakken matig of in sommige gevallen zelfs ronduit slecht genoemd mag worden terwijl supporters wél de hoofdprijs betalen. Dit laatste wordt voornamelijk veroorzaakt door de vele kosten die Feyenoord bovenop de kaartprijs doorberekent aan haar eigen supporters.

De collectieve verontwaardiging over de behandeling van uitsupporters die de afgelopen uitwedstrijden is ontstaan sterkt de FSV in haar gedachte dat zij de juiste doelen nastreeft. Het zet onze argumenten kracht bij. De bijeenkomsten deze week hebben dat nog eens onderstreept.

Concreet hebben we met de club afgesproken te werken aan betere communicatie richting supporters. Met de BVO blijven we in overleg om de onvrede die leeft onder supporters te doen afnemen en zullen hier in de toekomst nog een aantal maal bijzondere aandacht aan geven via onze website.

Inzake RKC Waalwijk heeft de FSV besloten een handreiking te doen met als doel een verbeterde regeling te realiseren en het wedstrijdbezoek voor beide supportersgroeperingen zo plezierig mogelijk te maken. De uitkomsten daarvan zullen we zodra we dat kunnen met u delen.

De Feyenoord Supportersvereniging - www.feyenoordnet.nl

Lees meer over
FSV
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties