De Guzman blij met behoud van De Kuip

De Guzman blij met behoud van De Kuip

Waar de voetbalsupporters in Rotterdam slingers over de Koopgoot hangen omdat De Kuip behouden blijft, bestelt Jonathan de Guzman vandaag een bescheiden stukje taart in zijn Haagse spelershotel. De middenvelder van Swansea City sprak woensdag tegenover ThePostOnline zijn hoop uit dat het stadion behouden zou blijven voor zijn oude club. “De Kuip heeft zoveel historie, het is fantastisch om daar te spelen.”

Veldwandeling

De Guzman liep woensdag als laatste speler van Swansea naar de bus. Op Sportpark Laakkwartier had hij zojuist zijn teamgenoten met 10-0 zien winnen van topklasser Haaglandia en nu was het tijd voor de fans om met de international op de foto te gaan. Of om zijn handtekening te vragen. Of, zoals een klein Haagse mannetje dapper probeerde, zijn Swansea-shirt cadeau te krijgen. Het zomerblonde ventje had pech; De Guzman had zijn shirt al weggegeven.

Omdat de fans alleen maar in aantal toe leken te nemen, koos De Guzman voor de route over het gras, langs de actieve veldsproeiers. Een wandeling van het ene doel naar het andere, waarachter de chauffeur van de spelersbus de motor vast warm liet draaien. Of De Guzman even op kon schieten, verduidelijkte de persvoorlichter nog even.

Voetbalromantiek

“De Kuip is met afstand het mooiste stadion van Nederland. Het is een historisch voetbalmonument, ik vond het fantastisch om daar te mogen spelen.”

De middenvelder werd onderbroken door een hardnekkige eis van vier kinderen: ‘De Guzman, foto!’ De middenvelder zette twee stappen terug, poseerde lachend en klopte de persvoorlichter bemoedigend op zijn rug. We konden weer.

“Ik begrijp de supporters wel hoor, ook zij hebben prachtige herinneringen aan het stadion. Ik hoop met hen dat De Kuip behouden blijft, natuurlijk,” klonk het alsof de voetbalromantiek vanzelfsprekend van de commercie zou winnen.

Terwijl de tweede dug-out gepasseerd werd, galmde het Rotterdams van voetbalbekende Henk Fräser over het veld. De oude jeugdtrainer van Feyenoord kon toch ook niet zomaar genegeerd worden, dus zette de persvoorlichter een volgende pas op de plaats. “Ja, zaterdag na de wedstrijd tegen ADO,” antwoordde De Guzman op de vraag of Fräser toevallig ook een wedstrijdshirtje van zijn oude pupil mocht hebben. Een gedragen voetbalshirt, veel meer heb je als fan niet nodig.

Swansea

Met nog dertig meter tot de achterlijn somde De Guzman vluchtig enkele voetbalantwoorden op. Zo was hij inderdaad blij dat hij nog een seizoen aan Swansea verhuurd was en is de spelersgroep sterker dan vorig jaar. “Dat mag ook wel want er wordt dit seizoen ook Europees voetbal gespeeld.”

En Bony?

“Een goede aankoop, hij past goed bij ons spel. We zoeken altijd de voetballende oplossing en dat is hij vanuit de erepisie ook gewend. Ja, hij kan wel degelijk een stuk of 16 goals maken in de Premier League.”

Bus

Naast de cornervlag glipte De Guzman behendig onder de ijzeren stang door, om in huppeltempo de pruttelende bus in te duiken. De chauffeur zwaaide zijn automatische deur dicht. En weer open: de persvoorlichter stond nog buiten.

Lees meer over
De Kuip De Guzman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties