\'Geen ander podium dan de Coolsingel\'

\'Geen ander podium dan de Coolsingel\'

De FSV ziet bij een kampioenschap geen andere mogelijkheid dan een huldiging op de Coolsingel. Volgens de supportersvereniging van Feyenoord is er geen andere mogelijkheid dan dat Feyenoord wordt gehuldigd op de Coolsingel, mochten ze kampioen worden. Gisteren ontstond flinke ophef over een mogelijke aanstaande huldiging, omdat burgemeester Aboutaleb had laten weten dat de Coolsingel misschien niet geschikt is voor een huldiging. Hij wees op de ongeregeldheden die zich in 1999 bij het kampioenschap voordeden.

“Er is maar één plaats waar je een huldiging kan houden”, zegt Joop Verschuuren van de supportersvereniging. Hij ziet niet in waarom het niet op de Coolsingel zou kunnen. “Evenementen als de Marathon Rotterdam en City Racing Rotterdam worden toch ook op de Coolsingel gehouden, dus dat er geen huldiging zou kunnen raakt kant noch wal.”

Verschuuren hoopt dat mogelijke relschoppers zich gedragen. “Voor 99 procent van de supporters moet het een prachtig volksfeest worden, ik hoop dat die ene procent ook komt voor een mooi feest”, zegt hij. “Maar laten we nog niet te ver op de zaken vooruitlopen.”

Ondernemersfederatie Rotterdam City is op dit moment nog niet echt bezig met het kampioenschap. “Op het moment dat een kampioenschap echt actueel is, dan ga ik met de ondernemers van Rotterdam bekijken wat we kunnen organiseren”, zegt directeur Guus van der Werff. “Als de kans groter wordt dat het gaat gebeuren, verwacht ik dat we ruim op tijd gevraagd worden om met de Directie Veiligheid van de gemeente om de tafel te gaan zitten. Maar vanavond ga ik nog rustig slapen.”

Lees meer over
FSV Coolsingel
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties