Geen vooronderzoek naar aanleiding van \'schaaplied\' Maher

Geen vooronderzoek naar aanleiding van \'schaaplied\' Maher

De KNVB wast zijn handen in onschuld nu de aanklager de kwetsende spreekkoren aan het adres van Adam Maher tijdens Feyenoord-AZ niet heeft onderzocht. Telesport-columnist Ton Boot haalde het voorval (’Er staat een schaap in het veld’ en blatende geluiden) aan en sprak van klassenjustitie. Dit omdat de aanklager wel een onderzoek doet naar FC Den Bosch (wangedrag supporters tegen AZ) en niet naar Feyenoord.

„De veiligheidscoördinatoren van Feyenoord en AZ hebben niets over de spreekkoren aangegeven op het veiligheidsformulier en daarom is de aanklager niet in actie gekomen”, aldus een woordvoerster van de KNVB. „Als het langdurig, herhaaldelijk en duidelijk hoorbaar voor iedereen zou zijn geweest, had de aanklager op eigen initiatief kunnen handelen. Maar hij komt niet op basis van een krantenbericht in actie. En de verantwoordelijken bij Feyenoord en AZ voor de invulling van het formulier vonden het incident blijkbaar niet ernstig genoeg om te melden.” Opvallend is dat scheidsrechter Bas Nijhuis aan Maher aangaf niet van het veld te stappen, omdat hij achteraf alles wel zou regelen. Dat heeft hij dus niet gedaan.

De KNVB is niet van plan het voorval alsnog te onderzoeken. AZ-directeur Toon Gerbrands vindt het verweer van de voetbalbond zwak. „Het is heel formeel. Ik weet ook niet waar onze veiligheidscoördinator was ten tijde van de spreekkoren. Misschien kon hij ze daar niet horen. Wat ik wel vreemd vind, is dat de KNVB-waarnemer niets heeft gemeld. Hij zat vlak bij ons en moet de spreekkoren hebben gehoord, omdat het herhaaldelijk (drie tot vier keer) en langdurig voorkwam. AZ kreeg eens een straf omdat de waarnemer vond dat we een keer vergaten iets om te roepen. Er stond ook niets op het veiligheidsformulier.”

Het gaat Gerbrands niet om Feyenoord te straffen. „Het gaat mij erom waarom de ene club wel en de andere niet. Bij FC Den Bosch waren de spreekkoren aan het adres van Maher me eerlijk gezegd zelfs ontgaan.”

Lees meer over
KNVB Maher
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties