Transfer van Fer naar FC Twente dichterbij

Transfer van Fer naar FC Twente dichterbij

Door een 0-0 gelijkspel bij het Roemeense FC Vaslui is FC Twente verzekerd van Europa League-voetbal. In een play-off mag de ploeg van trainer Co Adriaanse nu proberen kwalificatie af te dwingen voor de lucratieve groepsfase van de Champions League. Los van het sportieve aspect brengt het goede resultaat in Roemenië ook financiële verlichting voor FC Twente.

De winst op Vaslui levert sowieso een premie op van 2,1 miljoen euro, die de UEFA elke deelnemer aan de play-offs van de Champions League in het vooruitzicht stelt. Kwalificatie voor het hoofdtoernooi is goed voor een gegarandeerd startbedrag van nog eens 7,2 miljoen euro. Gaat FC Twente als verliezer van de play-offs echter door naar de Europa League, dan is de startpremie daarin 1,2 miljoen euro.

Drie Europese thuiswedstrijden leveren daarnaast aan recettes, merchandising en wedstrijdpremies zeker nog eens twee miljoen euro op.

Dergelijke inkomsten zijn extra welkom nu de Enschedese club rekening houdt met een miljoenenschade als gevolg van het ongeluk in De Grolsch Veste, waarbij vorige maand een deel van het dak instortte.

FC Twente krijgt tevens meer armslag om Leroy Fer aan te trekken. De Tukkers wensten aanvankelijk niet meer dan tweeënhalf miljoen euro te betalen voor de 21-jarige middenvelder, terwijl diens club Feyenoord het dubbele vroeg.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties