Transfer van Fer naar FC Twente dichterbij

2011-08-04 09:52:17 43.911 keer bekeken 105 reacties Pro Shots Bron: VI.nl

Door een 0-0 gelijkspel bij het Roemeense FC Vaslui is FC Twente verzekerd van Europa League-voetbal. In een play-off mag de ploeg van trainer Co Adriaanse nu proberen kwalificatie af te dwingen voor de lucratieve groepsfase van de Champions League. Los van het sportieve aspect brengt het goede resultaat in Roemenië ook financiële verlichting voor FC Twente.

De winst op Vaslui levert sowieso een premie op van 2,1 miljoen euro, die de UEFA elke deelnemer aan de play-offs van de Champions League in het vooruitzicht stelt. Kwalificatie voor het hoofdtoernooi is goed voor een gegarandeerd startbedrag van nog eens 7,2 miljoen euro. Gaat FC Twente als verliezer van de play-offs echter door naar de Europa League, dan is de startpremie daarin 1,2 miljoen euro.

Drie Europese thuiswedstrijden leveren daarnaast aan recettes, merchandising en wedstrijdpremies zeker nog eens twee miljoen euro op.

Dergelijke inkomsten zijn extra welkom nu de Enschedese club rekening houdt met een miljoenenschade als gevolg van het ongeluk in De Grolsch Veste, waarbij vorige maand een deel van het dak instortte.

FC Twente krijgt tevens meer armslag om Leroy Fer aan te trekken. De Tukkers wensten aanvankelijk niet meer dan tweeënhalf miljoen euro te betalen voor de 21-jarige middenvelder, terwijl diens club Feyenoord het dubbele vroeg.

Gerelateerd nieuws
105 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 0 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75060 leden - Op dit moment zijn 647 mensen actief, waarvan 219 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved