147.307,90 euro opgehaald voor familie Christian Gyan

147.307,90 euro opgehaald voor familie Christian Gyan

De doneeractie voor de familie van Christian Gyan is een groot succes geweest. Voor de nabestaanden van de Feyenoorder is in totaal 147.307,90 euro opgehaald.

Feyenoord en FSV De Feijenoorder, die de campagne samen opstartten, zijn overweldigd door alle berichten en de donaties. Zondagavond 9 januari om 19:08 uur liep de doneeractie ten einde. De reacties waren dan ook niet bij te houden.

"Niet meer zo hard als in het begin, maar er waren mooie acties de afgelopen dagen", zegt Lennard Montizaan namens FSV De Feijenoorder. "Zo was er een jongen die speciale shirtjes heeft verkocht. Dat heeft meer dan 2000 euro opgeleverd. Hij heeft nu nog een aardige klus om ruim 100 shirts te versturen."

Met het bedrag worden de kosten van de uitvaart bekostigd. ''Wat overblijft gaat naar de familie toe. Zij krijgen hulp om het goed te besteden. Het was nadrukkelijk de wens van de supporters dat het niet in één keer wordt uitgekeerd en dat de familie zolang mogelijk een zorgeloos leven kan leiden. Dat wordt geregeld.''

Afscheidsmoment
De familie vindt het belangrijk dat de door Christian zo geliefde supporters op een waardige manier afscheid van hem kunnen nemen. Daarvoor wordt vrijdag 21 januari de mogelijkheid geboden. Nadere informatie over dit afscheidsmoment volgt.

Mario Been
De huidige analist van ESPN won als assistent-trainer samen met Gyan de UEFA Cup in 2002. Been reageerde in gesprek met Voetbal International vol lof over de actie: ''Dat hij zo vroeg is overleden, is natuurlijk verschrikkelijk, en het klinkt raar, maar ik ben niet verbaasd over de reactie van de Feyenoord-fans. Het is een harde club, maar óók You’ll Never Walk Alone. Het zegt veel als mensen zo reageren.''

Lees meer over
Christian Gyan
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties