Oude beelden: Gyan toegezongen door Het Legioen

Christian Gyan is gisteren op een veel te jonge leeftijd overleden. De oud-voetballer van Feyenoord was ongeneeslijk ziek en werd slechts 43 jaar. Gyan was niet alleen geliefd bij spelers, ook bij Het Legioen zat de Ghanees in het hart.

Gyan was nooit echt een vaste basisspeler bij Feyenoord. In tien seizoenen kwam hij 93 competitiewedstrijden in actie voor de Rotterdammers. De verdediger werd op basis van doorzettingsvermogen een ideale twaalfde man. Het Legioen kon zijn inzet waarderen en werd dan ook altijd fanatiek toegezongen wanneer hij begon aan zijn warming-up. Het gezang leverde dan ook altijd een grote glimlach op zijn gezicht op.

''Hij was letterlijk en figuurlijk een waardevolle, stille kracht '', vertelt Pierre van Hooijdonk over Gyan in gesprek met RTV Rijnmond. ''Hij was voor mij onlosmakelijk verbonden aan het geloof. In alles wat hij deed, in de interviews die hij gaf, hij had het er altijd over. Ik weet nog dat hij na de UEFA Cup-zege in 2002 een ondershirt aan had met de tekst 'The Lord is good all the time'. Dat was Chris ten voeten uit.''

Edwin Zoetebier heeft ook warme herinneringen aan Gyan. "Niemand had een hekel aan hem. Dat kon ook bijna niet. Hij was een vriendelijke jongen, een helpende hand. En een super-voetballer. Als rechtsback kwam hij mee op via de zijlijn en wist hij precies wanneer hij naar binnen moest duiken. Lief en zacht buiten het veld, niet daarbinnen. Chris was echt een bikkelharde verdediger."

Lees meer over
Christian Gyan
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties