Van Haaren: 'Een hele aparte week'

Van Haaren: 'Een hele aparte week'

Ricky van Haaren was deze week niet alleen druk met het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar. De jonge middenvelder zit ook in het laatste jaar van de HAVO en moest tussen de trainingen en EK-kwalificatiewedstrijden door gewoon blokken en examens maken

,,Ik heb de afgelopen dagen Nederlands en Geschiedenis gedaan, ergens op een school in Venlo”, aldus de Feyenoorder. Het eerste vak ging naar eigen zeggen ‘wel aardig’, maar bij geschiedenis kende Van Haaren toch de nodige twijfels. ,,Dat is nog even afwachten. Maar het was wel een aparte week op deze manier.”

Beauty

Vooral de 3-0 was van grote schoonheid. Na een slechte uittrap van de Duitse keeper nam Van Haaren de bal in één keer op de voet en joeg hem van zo’n 40 meter over de doelman in de kruising. ,,Ik zag dat hij hem verkeerd raakte en dat de bal recht op me af kwam. Dan denk je nog even ‘ik neem hem aan en dan…’ maar toen de bal er was besloot ik hem direct te nemen. Altijd proberen. Nou, en dan vliegt hij er fantastisch in”, straalde Van Haaren van oor tot oor.

En zo mag Nederland zich, ondanks een stroeve start in de Eliteronde, gaan opmaken voor het EK in Frankrijk, van 18 tot en met 30 juli. ,,De 0-0 in de eerste wedstrijd tegen Slowakije was een teleurstelling. Maar daar hebben we ons overheen gezet tegen Polen.” Duitsland verloor die dag verrassend van de Slowaken, waardoor die ploeg plots Nederlands grootste concurrent bleek. ,,Terwijl iedereen toch op Duitsland rekende en dat dat een soort finale zou zijn. Maar we hebben heel duidelijk met ze afgerekend.”

Italiaanse defensie

Van Haaren ziet wel kansen op het EK. ,,Dit is een goede lichting. We gaan van eigen onze kwaliteit uit; goede vleugelspelers, een prima spits, middenvelders die het spel kunnen verleggen en een defensie die niks weggeeft.” Hij rekent even voor: ,,Inclusief de kwalificatiegroep voor de Eliteronde hebben we in zes duels geen treffer tegen gekregen. Dat is echt een kwaliteit.” Bijna on-Nederlands? ,,Ja, misschien wel. Het is meer Italiaans.”

En ook sterke optredens in oefenwedstrijden tegen landen als Frankrijk, Engeland en Italië – Onder 19 bleef ongeslagen – sterken Van Haaren in de gedachte dat er echt iets mogelijk is in juli. ,,We hoeven voor niemand onder te doen. We gaan om te winnen.

Lees meer over
Haaren
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties