'Slot betrekt Jaden Slory bij eerste elftal'

'Slot betrekt Jaden Slory bij eerste elftal'

Jaden Slory is niet mee met Feyenoord Onder 21 naar Londen voor de Premier League International Cup. De buitenspeler wordt volgens Feyenoord Youth Watcher betrokken bij het eerste elftal en zal de komende dagen dus meetrainen onder leiding van Arne Slot en zijn assistenten.

Afgelopen weekend kwam Slory met zijn elftal nog in actie voor de beker tegen IJsselmeervogels O21, maar de aanvaller is dus niet opgenomen in de 17-koppige selectie voor de wedstrijd tegen Crystal Palace. De 18-jarige aanvaller ging, net als Givairo Read, Thijs Kraaijeveld en Nesto Groen, twee weken geleden ook mee met het eerste elftal op trainingskamp. Slot vertelde dat hij per talent bekijkt of hij in aanmerking komt voor het eerste elftal.

Veelal heeft het betrekken van talenten onder meer te maken met afwezigheid van andere spelers in het eerste elftal, zo vertelde de trainer van Feyenoord vrijdag. "Wij hadden vandaag negentien veldspelers op het trainingsveld, en vier keepers. Dus dat is voldoende om de wedstrijd mee in te gaan." Mogelijk is er nu dus iets gewijzigd in de beschikbare aanvallers.

Op de persconferentie legde Slot ook uit waarom Slory, die een contract heeft tot de zomer, afgelopen weekend nog in actie kwam voor de belofteploeg. "De reden dat Jaden bij de beloften speelt, is omdat hij het goed heeft gedaan in de twee weken dat hij bij ons is, maar omdat wij, en zo hebben we dat de eerste seizoenshelft ook constant ingevuld, het heel belangrijk vinden dat onze talenten wel hun wedstrijden blijven spelen. Anders kan je jezelf niet ontwikkelen.''

Lees meer over
Jaden Slory
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties