Slory blij na winst in Youth League: "We hebben onze voeten laten spreken"

Slory blij na winst in Youth League: "We hebben onze voeten laten spreken"

Feyenoord Onder 19 wist woensdag wel de drie punten mee te nemen uit Madrid. In een zwaar bevochten wedstrijd tegen Atlético Madrid gaven uiteindelijk twee penalty's de doorslag. Met zes punten uit twee wedstrijden gaan de Rotterdammers momenteel aan kop in de groepsfase van de Youth League.

"Het was denk ik een hele taaie wedstrijd", concludeert verdediger Jan Plug na afloop tegenover Feyenoord Media. "Natuurlijk de warmte en omstandigheden, hele stugge tegenstander, maar ik denk dat wij het goed onder controle hebben gehad en ons vooral niet gek hebben laten maken."

Ondanks dat de Rotterdammers de gehele eerste helft de controle hadden over de wedstrijd, kwam de ploeg uit Madrid vlak voor rust toch op een 1-0 voorsprong uit een penalty. "In de rust hebben we tegen elkaar gezegd: 'dit gaat wel goed, gewoon zo door blijven gaan en dan komt het vanzelf'", vertelt Plug. Ook Jaden Slory zag dat de beloften van Feyenoord zichzelf niet gek lieten maken door het tegendoelpunt. "Dan moet je met zijn allen doorgaan en koppie omhoog. In de rust hebben we het wat aangepast en toen ging het beter. Meer druk erop en toen scoorden we vanzelf de 1-1."

Ontlading
Beide spelers van Feyenoord zagen hoe vervelend Atlético was gedurende de hele wedstrijd en dat zorgde uiteindelijk ook voor veel ontlading bij de 1-2. Slory maakte het winnende doelpunt: "Ik was helemaal op, veel ontlading omdat ze zo vervelend zijn tijdens de wedstrijd. Dat weet je natuurlijk van Spanjaarden, maar ik denk dat we ons koppie erbij hebben gehouden en onze voeten hebben laten spreken."

De spelers van Feyenoord stralen duidelijk uit een hecht team te zijn en dus gingen ze er met zijn allen voor om de achterstand om te buigen. "Ik heb vertrouwen in ons team, dus dan heb je wel het idee dat je er bovenop gaat komen. We zijn niet eens elke dag samen, want jongens van verschillende teams spelen hier, dan moet je met zijn allen een teamgeest creëren binnen een paar dagen. Dat gaat ons wel goed af nu."

Koploper
Met twee overwinningen uit twee wedstrijden heeft het elftal van Robin van Persie de leiding over de groep en is overwintering een realistisch scenario. "Het voelt lekker, maar we zijn er nog niet", zegt Slory. "Ik denk dat we een goede ploeg hebben, volgende keer is Lazio-thuis en als je die wint doe je wel hele goede zaken."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties