Samenvatting Feyenoord U19 - Celtic U19 online

Feyenoord O19 gaf dinsdag het goede voorbeeld aan Feyenoord 1, door eerder op de dag op overtuigende wijze af te rekenen met Celtic O19. Dankzij goals van Givairo Read, Jaden Slory en Antoni Milambo werd het op Varkenoord 3-0 en dat betekende voor het team van trainer Robin van Persie een uitstekende start van de UEFA Youth League-campagne.

Op het moment dat rechtsback Givairo Read kort voor rust na een flitsende aanval over links de ban brak, betekende dat loon naar werken voor Feyenoord O19. De ploeg had al meerdere keren verzuimd om de score te openen, met name via Gjivai Zechiël. De dit seizoen in Feyenoord 1 gedebuteerde middenvelder was een van de absolute uitblinkers, maar liet wel twee goede kansen liggen op de openingstreffer.

Zolang als het voor rust duurde voor Feyenoord O19 het net vond, zo snel was het raak in de tweede helft. Binnen een minuut of tien zag Van Persie zijn ploeg uitlopen naar een 3-0 voorsprong. Eerst werkte Jaden Slory op knappe wijze een hoge voorzet binnen, terwijl even later Milambo een sublieme pass van Zechiël op waarde schatte en na een knappe individuele actie raak schoot.

De talenten van Feyenoord gaven op een vol Varkenoord zo het goede voorbeeld aan de hoofdmacht, dat vanavond in een uitverkochte Kuip eveneens tegenover Celtic staat. De volgende wedstrijd in de UEFA Youth League is op woensdag 4 oktober, dan uit tegen Atlético Madrid Onder 19.

Opstelling Feyenoord O19
Ka; Read, Giersthove, Sebbar, Candelaria (76’ Plug); Zechiël, El Harmouz, Milambo (65’ Kraaijeveld); Slory (85’ Arnaud), Redmond (65’ Rust) en Sliti (76’ Cruz).