Overzicht Academy: Onder 18 boekt knappe uitzege op PSV

Feyenoord Onder 18 heeft een topweek achter de rug. Na de midweekse zege op AZ was het team zaterdag in Eindhoven te sterk voor PSV. Ook Feyenoord Onder 21 wist voor de tweede keer op rij in de voorjaarscompetitie te winnen en is de gedeelde koploper van de competitie.

Knappe start voor Onder 18
Feyenoord Onder 18 heeft een goede week achter de rug. Waar midweeks nog met 0-2 werd gewonnen van AZ Onder 18 won het team afgelopen weekend het topduel bij de leeftijdsgenoten van PSV met 2-3. In Eindhoven kwamen de manschappen van trainer Robin van Persie en Brian Pinas al na een kwartier spelen op een 0-3 voorsprong. Via een ongelukkig eigen doelpunt werd de marge verkleind naar twee. In de slotfase werd de aansluitingstreffer nog gemaakt, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Scoreverloop:
2' | 0-1 | Sliti
6' | 0-2 | Van Persie
16' | 0-3 | Sliti
20' | 1-3 | Van Persie (e.d)
81' | 2-3 | Kuhn (pen.)

Opstelling Feyenoord Onder 18
Ka, Breinburg, Elmensdorp, Gardenier (46’ Schens), Plug, Sneijer, Ettienne (90+3. Fuaad), El Harmouz, Van Persie (34’ Diniz Lima), Ouarghi (46’ Cruz), Sliti (84’ Moses).

Onder 17 onderuit bij FC Volendam
Feyenoord Onder 17 heeft zaterdagmiddag een ruime nederlaag moeten slikken bij FC Volendam Onder 17. Na een snelle achterstand wist Kelvin Neijenhuis beide ploegen weer in evenwicht te brengen. Hierna lukte het de ploeg van trainer Davey van den Berg niet om door te drukken en kreeg het kort voor rust een nieuwe tegentreffer te verwerken. Halverwege de tweede helft liepen de oranjehemden verder uit en werd vlak voor tijd de eindstand nog groter: 4-1.

3' | 1-0 | Perseit
23' | 1-1 | Neijenhuis
44' | 2-1 | Perseit
67' | 3-1 | Benaamar
89' | 4-1 | Perseit

Opstelling Feyenoord Onder 17
Zon, Wijks, Spier (65’ Gompel), Wessels, Agboluaje, Rambocus, Treffers (40’ Boulahrouz), Van den Elshout, Neijenhuis (71’ Van der Ent), Onunta, Ulutas.

Onder 15 neemt punt mee uit Amsterdam
In een doelpuntrijke en zeer vermakelijke mini-Klassieker heeft Feyenoord Onder 15 met 3-3 gelijk gespeeld tegen Ajax Onder 15. Na een half uur keek de ploeg van trainer David Toxopeus tegen een 1-0 achterstand aan, maar nog voor rust werd dit omgebogen naar een 1-2 voorsprong. In de tweede helft kwamen de Amsterdammers sterk terug en moest Feyenoord weer opnieuw beginnen. Uiteindelijk zorgde Boaz Plantinga voor de einstand: 3-3.

30' | 1-0 | Simeon
32' | 1-1 | Faik (pen.)
36' | 1-2 | Faik
43' | 2-2 Simeon
62' | 3-2 | Simeon
67' | 3-3 | Plantinga

Opstelling Feyenoord Onder 15
Van Bennekom, Silva Dias, Pieterse, Plantinga, Baks, Faik, Wilbrenninck-van Cuilenborg (47’ Aserie), Akkermans (62’ Hornstra), Kargbo, Puati, Zarouk.

Overig
Ook de andere jeugdteams kwamen dit weekend in actie. Zo heeft Feyenoord Onder 16 uit bij Sparta voor het eerst verloren in de voorjaarscompetitie, verloor ook Onder 14 bij de leeftijdsgenoten en wisten de talenten van Onder 13 met 1-6 te winnen van de leeftijdsgenoten van NAC Breda.