Feyenoord O21 wint ook tweede duel in voorjaarscompetitie

Feyenoord Onder 21 heeft ook het tweede duel in de voorjaarscompetitie gewonnen. Na de 5-1 overwinning op De Graafschap Onder 21 van vorige week, zijn nu de talenten van Go Ahead Eagles met 3-2 verslagen op Varkenoord. De Rotterdammers lieten zaterdagmiddag zien goed in vorm te zijn, maar vooral in de afronding maakten de talenten het zichzelf erg moeilijk.

Met een erg sterke formatie, met onder anderen Antoni Milambo, Gjivai Zechiël en Leo Sauer aan de aftrap, begon Feyenoord O21 heel fanatiek aan de wedstrijd. De ploeg uit Deventer werd goed onder druk gezet. Dit leverde meerdere kansen op, maar toch bleef het maken van een doelpunt lastig. Na een half uur spelen werd wederom duidelijk waarom de spelers van Feyenoord 1 meedoen bij de beloften. Milambo wist de thuisploeg via een prachtige trap op voorsprong te schieten. Het duurde echter niet lang voordat Go Ahead Eagles op gelijke hoogte kwam via een vrije trap en tevens de eerste kans in de wedstrijd. Nesto Groen schoot vlak voor het rustsignaal zijn elftal weer op voorsprong vanaf de penaltystip.

Na rust speelde het elftal van Melvin Boel wederom niet slecht, maar werden de kleine kansen niet omgezet tot een doelpunt. Bij Go Ahead Eagles werd er net als in de eerste helft wel erg goed geprofiteerd van de zeer beperkte kansen. Zo kwam de nummer zes van de najaarscompetitie tien minuten na rust weer op gelijke hoogte. Na de gelijkmaker in de tweede helft begon Feyenoord minder te spelen, maar wederom vanaf de penaltystip schoot Groen zijn elftal weer naar de voorsprong. In de laatste twintig minuten van het duel bleven de Rotterdammers verdedigend sterk en werden de drie punten op Varkenoord gehouden.

Volgende week zaterdag staat in Friesland om 14:00 uur de ontmoeting met SC Cambuur O21 op het programma.

Promotie
Nadat op papier de grootste concurrent voor de promotie vorige week met 5-1 werd verslagen, is de sfeer erg goed binnen de selectie. Om kans te maken op promotie naar de Tweede Divisie geldt nog altijd hetzelfde verhaal als in voorgaande seizoenen. Ten eerste moet Feyenoord O21 kampioen worden in de voorjaarscompetitie. Doordat FC Twente/Heracles bovenaan eindigde in de najaarscompetitie en niet mag promoveren, zal dan een eventuele finale gespeeld worden tegen De Graafschap O21 (de nummer twee).

De winnaar van de finale in de O21-competitie mag zich dan de kampioen van het seizoen noemen. Vervolgens moet er ook nog een jong-elftal in het rechterrijtje eindigen in de Tweede Divisie (momenteel staan Jong Sparta en Jong Almere City op plek negen en acht). De kampioen van de O21-competitie neemt het dan in een finale op tegen het laagst genoteerde jong-elftal uit de Tweede Divisie, mits dat team dus in het rechterrijtje staat. De winnaar van die finale bepaald wie er volgens seizoen mag spelen in de competitie met teams als Spakenburg en Quick Boys. Nog een lange weg te gaan dus voor het elftal van Melvin Boel en eerst zal er in de competitie een goede reeks neergezet moeten worden.

35' | 1-0 | Milambo
40' | 1-1 | Saathof
45' | 2-1 | Groen
56' | 2-2 | Steinfelder
72' | 3-2 | Groen