Feyenoord O21 verslaat ook PEC Zwolle O21 op Varkenoord

Feyenoord Onder 21 blijft winnen in de voorjaarscompetitie. Nadat tegen de leeftijdsgenoten van Go Ahead Eagles, SC Cambuur en De Graafschap de drie punten al werden gepakt, is nu ook PEC Zwolle verslagen in Rotterdam. De doelpunten van Lugene Arnaud, Joep van der Sluijs en Jaden Slory waren genoeg voor een 3-1 overwinning.

De Rotterdammers staan ook na deze speelronde op de eerste plaats met twaalf punten uit vier wedstrijden. Net als tegen SC Cambuur (1-5) en De Graafschap (5-1) werd er weer met ruime cijfers gewonnen. De talenten van Feyenoord hadden op het begin nog wel een beetje moeite met het compacte spel van de leeftijdsgenoten uit Zwolle, maar na 26 minuten voetballen wist Van der Sluijs een erg mooie aanval te belonen met een doelpunt. Tot aan de rust bleef het elftal van Melvin Boel nog wel zoeken, maar lukte het niet om de voorsprong te verdubbelen.

Het verdubbelen van de voorsprong lukte wel na ongeveer twintig minuten spelen in de tweede helft. Arnaud stoomde op vanuit zijn positie als rechtsback en schoot de bal vervolgens heel hard tegen het zijnet aan. Echter duurde het slechts één minuut voordat PEC Zwolle de aansluitingstreffer wist te maken, nadat Mikki van Sas een bal helemaal verkeerd inschatte. De Rotterdammers bleven gelukkig scherp en in de slotfase was het Slory die de wedstrijd besliste.

Voor Feyenoord is de grootste concurrent voor het kampioenschap momenteel FC Groningen, die ploeg wist tot nu toe ook alle wedstrijden te winnen. Echter heeft het verleden al bewezen dat in deze competitie wekelijks heel veel kan verloren en het tot het einde spannend blijft.

26' | 1-0 | Van der Sluijs
67' | 2-0| Arnaud