Feyenoord O17 pakt landstitel na gewonnen strafschoppenserie in Eindhoven

Feyenoord Onder 17 is landskampioen geworden! De beloftenploeg speelde tegen leeftijdsgenoten van PSV in Eindhoven. De kampioenen van de najaarscompetitie en voorjaarscompetitie vochten in de finale om het algehele landskampioenschap. Dankzij een gewonnen penaltyserie ging de titel naar Rotterdam.

Feyenoord Onder 17 begon uitstekend aan de wedstrijd op De Herdgang. De beloften kwamen via Tobias van den Elshout razendsnel op voorsprong. De aanvallende middenvelder werd vrijgespeeld en rondde beheerst af. Direct daarna was PSV Onder 17 de bovenliggende partij en kreeg het enkele grote mogelijkheden op de gelijkmaker.

De 17-jarige doelman Oier Zon werd niet gepasseerd door PSV, terwijl Feyenoord nog een aantal keer dreigend was uit enkele razendsnelle counters. De ploeg van Davey van den Berg ging met een voorsprong de rust in, maar gespeeld was het allesbehalve in Eindhoven. Na rust was het dit keer de thuisploeg die uit de startblokken schoot.

Manuel Bahaty wist na zeven minuten in de tweede helft de gelijkmaker binnen te schieten. De razendsnelle aanvaller was vervolgens een aantal keer niet te houden voor de verdediging van Feyenoord en verzuimde de 2-1 binnen te schieten. Vervolgens kwam Feyenoord moeizaam aan voetballen toe en waren de grootste kansen voor PSV. Toch wist de stadionclub er een verlenging uit te slepen.

Terwijl beide ploegen duidelijk last hadden van de vermoeidheid, kwam Feyenoord opnieuw op voorsprong. In de verlenging scoorde Jayden Ettienne uit een corner. De oud-PSVer leek het winnende doelpunt binnen te koppen, maar vlak voor het einde van de verlenging kreeg PSV een stafschop. De Eindhovenaren wisten die te verzilveren waardoor er een penaltyreeks nodig was om het duel te beslissen.

2' | 0-1 | Van den Elshout
52' | 1-1 | Bahaty
105' | 1-2 | Ettienne
114' | 2-2 | Jones