Feyenoord O21 verspeelt dure punten in strijd om kampioenschap

Feyenoord O21 verspeelt dure punten in strijd om kampioenschap

Feyenoord Onder 21 heeft zaterdagmiddag hele kostbare punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap. In Almelo konden de Rotterdammers profiteren van de eerste nederlaag van FC Groningen O21 dit seizoen, maar het elftal van Melvin Boel werd met 4-0 afgestraft door de leeftijdsgenoten van de FC Twente/Heracles Academie.

Een totale vernedering. Zo mag het eindresultaat wel genoemd worden met spelers als Mike Kleijn, Leo Sauer, Jaden Slory en Givairo Read in de basis. Al na twee minuten kreeg de thuisploeg de eerste kans van de wedstrijd via een steekbal achter de defensie, maar Irakli Yegoian kreeg de bal niet helemaal onder controle. Lang hoefde er niet getreurd te worden, want via Yaid Marhoum kwam FC Twente/Heracles al na vier minuten voetballen op voorsprong. Zelfs na ruim een half uur spelen is Feyenoord nog niet serieus in de buurt van de goal gekomen en was de grootste kans een kopbal die naast de paal ging. De talenten uit Almelo wisten hier goed van te profiteren, want nog voor rust werd de voorsprong verdubbeld.

Halverwege de wedstrijd leek het er sterk op dat FC Groningen punten ging verspelen en dus zou dat een extra motivatie moeten zijn om te profiteren en vol voor een comeback te gaan, maar helemaal niks leek op een comeback van Feyenoord. Na een kwartier spelen in de tweede helft draaide Diego van Oorschot goed weg namens de thuisploeg en schoot hij de bal tegen het net: 3-0. In de slotfase werd vernedering nog erger en besliste Tiago Codinha de wedstrijd door het vierde doelpunt van de middag te scoren.

Scoreverloop
4' | 1-0 | Marhoum
40' | 2-0 | Marhoum
64' | 3-0 | Van Oorschot
73' | 4-0 | Codinha

Opstelling Feyenoord O21
Kroesen; Read, Netten, De Blok, Kleijn; Hokke, Zaal, Van der Sluijs; Slory, Groen, Sauer.

Wissels Feyenoord O21
Haksteeg, Valk, Arnaud, Essanoussi, Alemayehu, Rais, Rust.

Club Gespeeld Punten
Feyenoord O21 8 17
FC Groningen O21 7 16
SC Cambuur O21 7 13
De Graafschap O21 6 12
FC Twente/Heracles O21 7 11
NEC O21 6 4
Go Ahead Eagles O21 6 3
PEC Zwolle O21 7 1

Jong Sparta en Jong Almere City
Omdat er zelfs bij een eventueel kampioenschap nog een doemscenario kan ontstaan, wordt ook wekelijks de tussenstand in de tweede divisie hier gedeeld. Als Feyenoord de voorjaarscompetitie wint moet het in een onderling duel met De Graafschap O21 nog bepalen wie de uiteindelijke kampioen van het hele seizoen wordt. De winnaar van dat duel mag een finale spelen tegen een Jong-elftal uit de tweede divisie, mits één van die ploegen op plek tien of lager staat. Uitgerekend in het seizoen waar Feyenoord een serieuze kansmaakt op de titel is de spanning om te snijden op een niveau hoger.

Jong Almere City, die dit seizoen is gepromoveerd van de O21-competitie naar de tweede divisie, is uitstekend bezig en staat momenteel op de achtste plek in de competitie. Toch is het gat naar de tiende plek gelukkig slechts één punt. Jong Sparta staat op de elfde plek, met één punt minder dan nummer negen AFC. Het gat van de nummer vijf naar de nummer twaalf in de competitie is slechts vijf punten.

Lees meer over
Feyenoord Onder 21
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties