Feyenoord O21 blijft koploper na gelijkspel tegen FC Groningen O21

Feyenoord Onder 21 blijft voorlopig nog koploper van de competitie. Een onderlinge ontmoeting tussen de koploper en nummer twee eindigde in een 1-1 gelijkspel en dat betekent dat FC Groningen Onder 21 op een achterstand van één punt blijft, echter wel met een wedstrijd minder gespeeld.

De zeer sterke formatie met spelers als Leo Sauer, Givairo Read en Thomas van den Belt leverde in de openingsfase van de wedstrijd gelijk succes op. De Rotterdammers begonnen erg fel aan het duel en na een goede aanval was het Timon Zaal die de bal tegen het net kon schieten. Met een voorsprong op zak ging Feyenoord na twaalf minuten voetballen verder zoeken naar doelpunten, maar de kansen die gecreëerd werden leverden uiteindelijk geen doelpunt op.

In de rust mochten Van den Belt, net hersteld van zijn blessure, en Sauer achterblijven in de kleedkamer. Dit zorgde ervoor dat beide ploegen in de tweede helft nog iets dichter tot elkaar kwamen, maar het lukte Feyenoord lang om stand te houden tegen de Groningse formatie. Echter zat Kian Slor bij FC Groningen erg goed in de wedstrijd en had hij een goede individuele actie in de 79ste minuut van de wedstrijd. Zijn voorzet leverde uiteindelijk dusdanig veel gevaar op dat de uitploeg op gelijke hoogte kwam.

Het gelijkspel zal in alles aanvoelen als onnodig, omdat het elftal van Melvin Boel lang de baas was in de wedstrijd. Toch heeft Feyenoord het kampioenschap nog in eigen hand. Op 20 april staat de uitwedstrijd in Groningen op het programma. Volgende week gaan de Rotterdammers eerst op bezoek bij de leeftijdsgenoten van de FC Twente/Heracles Academie.

12' | 1-0 | Zaal
79' | 1-1 |

Opstelling Feyenoord O21
Van Sas; Read, Netten, De Blok, Candelaria; Hokke, Zaal, Van den Belt; Slory, Groen, Sauer.

Wissels Feyenoord O21
Kroesen, Giersthove, Arnaud, Pusic, Rais, Rust, Alemayehu.

Jong Sparta en Jong Almere City
Zelfs bij een eventueel kampioenschap kan er nog een doemscenario ontstaan. Als Feyenoord de voorjaarscompetitie wint moet het in een onderling duel met De Graafschap O21 nog bepalen wie de uiteindelijke kampioen van het hele seizoen wordt. De winnaar van dat duel mag een finale spelen tegen een Jong-elftal uit de tweede divisie, mits één van die ploegen op plek negen of lager staat. Uitgerekend in het seizoen waar Feyenoord een serieuze kansmaakt op de titel is de spanning om te snijden op een niveau hoger.

Jong Almere City, die dit seizoen is gepromoveerd van de O21-competitie naar de tweede divisie, is uitstekend bezig en staat momenteel op de zevende plek in de competitie. Toch is het gat naar de negende plek gelukkig slechts één punt. Jong Sparta staat op de tiende plek, met evenveel punten als nummer negen HHC Hardenberg. Het gat van de nummer vijf naar de nummer dertien in de competitie is slechts negen punten.