Feyenoord O21 boekt belangrijke overwinning in Hengelo

Feyenoord Onder 21 heeft voor de tweede keer op rij weten te winnen. Nadat afgelopen dinsdag in de beker Roda JC O21 met 2-1 werd verslagen op Varkenoord, gingen de Rotterdammers vandaag op bezoek bij FC Twente / Heracles O21.

Het elftal van Melvin Boel is matig begonnen in de competitie en dus moest er vandaag worden gewonnen om niet aan degradatie te hoeven denken. De trainer van Feyenoord O21 zag zelf ook dat dit een cruciale wedstrijd was en dus begonnen er een aantal sterkhouders in de basis. Mede door de terugkeer van Justin Bijlow in de selectie van Arne Slot, kon Mikki van Sas voor het eerst minuten gaan maken bij de belofteploeg de Rotterdammers. Daarnaast mocht ook Gjivai Zechiël vandaag minuten maken bij het Onder 21-elftal.

Terwijl Fabiano Rust in de afgelopen weken vaak in de basis begon, kreeg Nesto Groen vandaag de kans om zich te bewijzen in de spitspositie. De 19-jarige aanvaller maakte goed gebruik van deze kans en schoot zijn elftal al na twee minuten op een razendsnelle voorsprong. In de elfde minuut werd deze voorsprong alweer verdubbeld, wederom dankzij een doelpunt van Groen op aangeven van Zechiël.

In het restant van de eerste helft lieten de doelpunten nog op zich wachten, maar in de tweede helft gingen de Rotterdammers rustig door met het maken van goals. Jaden Slory kapte zijn tegenstander goed uit en schoot de bal vervolgens mooi voorbij de keeper. In de slotfase van de wedstrijd was het de thuisploeg die nog een keer het net wist te vinden, via een penalty werd de 3-1 gescoord.

Volgende week wacht op Varkenoord om 15:00 uur de wedstrijd tegen de koploper FC Groningen Onder 21.

2' | 0-1 | Groen
11' | 0-2 | Groen
54' | 0-3 | Slory