Feyenoord O21 weet na vier wedstrijden weer te winnen

Feyenoord Onder 21 heeft dinsdagmiddag in de beker met 2-1 gewonnen van de leeftijdsgenoten van Roda JC. Hoewel het de negatieve sfeer rondom het elftal van trainer Melvin Boel niet compleet zal oplossen, is het wel weer een stap in de goede richting. Joep van der Sluijs en Milan Hokke waren trefzeker namens de Rotterdammers.

In de competitie loopt het voor Feyenoord O21 totaal niet. Ondanks dat er op de eerste speeldag met 3-0 werd gewonnen van ADO Den Haag O21, werden de volgende vier wedstrijden allemaal niet gewonnen. De Rotterdammers staan momenteel op de zevende plek in de competitie en alleen de leeftijdsgenoten van SC Cambuur staan daar nog onder. Een ideaal moment dus om een tegenstander van lager niveau in de beker te treffen. Roda JC staat in de competitie na zeven wedstrijden spelen met elf punten op de derde plek. In de vorige ronde van de beker won de ploeg uit Kerkrade met 4-5 van De Treffers Onder 21.

Boel begon de wedstrijd met een sterke, gebruikelijke formatie en het niveau verschil was ook redelijk goed zichtbaar. Toch hadden de Rotterdammers het niet makkelijk op een zonnig Varkenoord en duurde het even voor de eerste kansen vielen. Na twintig minuten spelen zorgde Van der Sluijs er met zijn doelpunt voor dat Feyenoord wat makkelijker kon gaan voetballen en dat gebeurde ook direct, wat in de 27ste minuut het tweede doelpunt van de wedstrijd opleverde. Hoewel je mag verwachten dat het een makkelijke wedstrijd wordt met een 2-0 voorsprong tegen een tegenstander van lager niveau, bleven de kansen op een grotere voorsprong uit. In een rommelige wedstrijd was het uiteindelijk zelfs de uitploeg die nog een doelpunt wist te scoren uit een mooie vrije trap, maar deze aansluitingstreffer was niet genoeg voor een resultaat en dus gaat Feyenoord verder in de beker.

21' | 1-0 | Van der Sluijs
27' | 2-0 | Hokke
75' | 2-1 |

Opstelling Feyenoord O21
Berger; Elmensdorp, Valk, Hokke, Candelaria; Zaal, Kleijn, Van der Sluijs; Van der Heijden, Rust, Essanoussi.