Feyenoord O17 wint van PEC Zwolle O17 en behoudt koppositie

Terwijl het eerste elftal en de oudste jeugdelftallen momenteel geen wedstrijden spelen wegens de interlandperiode, kwam Feyenoord Onder 17 zaterdagmiddag gewoon in actie tegen de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle. Met een 1-3 overwinning hebben de Rotterdammers hun koppositie in de competitie verstevigd.

Met dertien punten uit zes wedstrijden begonnen de Rotterdammers de wedstrijd als gedeeld koploper, samen met Ajax Onder 17. Het elftal van trainer Davey van den Berg speelt overtuigend voetbal volgens de principes die er gelden binnen het huidige voetbal van de Feyenoord Academy en verloor alleen punten in de uitwedstrijden tegen Ajax (2-2) en FC Utrecht (2-1).

In de openingsfase van de wedstrijd gingen beide teams behoorlijk gelijk op en vielen er geen grote kansen. Na iets meer dan vijftien minuten spelen, ontstond de eerste grote kans voor de thuisploeg en die mogelijkheid werd direct goed benut met het eerste doelpunt van de wedstrijd. Na de openingstreffer bleef het PEC Zwolle die Feyenoord goed onder druk hield. Pas na een half uur spelen kregen de Rotterdammers de juiste grip op de wedstrijd en dit werd al snel beloond. Rechtsbuiten Wis Treffers maakte een hele sterke individuele actie en passeerde ongeveer alle middenvelders van de thuisploeg. Nadat hij de bal door de verdediging wist te passen, kon Tobias van den Elshout de bal voorgeven en schoot Furkan Ulutas de Rotterdammers op gelijke hoogte.

Het was duidelijk dat het elftal van trainer Van den Berg niet naar Zwolle is gekomen om zich makkelijk van de mat te laten spelen. Deze boodschap zal in de kleedkamer ook wel herhaald zijn, aangezien de Rotterdammers uit de startblokken schoten in de tweede helft. Twee minuten na rust kon Ayoub Ouarghi zijn specialiteit laten zien nadat de scheidsrechter een vrije trap had gegeven net buiten het strafschopgebied. Mede door goed gebruik te maken van de stevige wind, krulde de smaakmaker de bal mooi in het goal.

De rest van de tweede helft was Feyenoord duidelijk de betere ploeg, echter was het lastig om dit om te zetten in kansen tegen het compacte PEC Zwolle. In de 85ste minuut lukte dit echter wel en nadat hij eerder al een assist gaf, was middenvelder Van den Elshout nu zelf trefzeker voor de Rotterdammers. Dankzij het gelijke spel (4-4) tussen Ajax en AZ O17, zijn de Rotterdammers nu de officiële koploper van de competitie. Volgende week staat er om 12:00 uur een thuiswedstrijd op het programma voor de beker, dan komen de leeftijdsgenoten van De Graafschap op bezoek.

14' | 1-0 |

36' | 1-1 | Ulutas
48' | 1-2 | Ouarghi
85' | 1-3 | Van den Elshout

Feyenoord Academy
Naast de Onder 17 kwam ook Feyenoord Onder 16 vandaag in actie. Op Varkenoord namen de beloften van de Rotterdammers het op tegen Vitesse Onder 16. Dit duel eindigde in een 1-1 gelijkspel nadat Matthew Jr. Amoah in de 73ste minuut wist te scoren. Komende week worden alle jeugdwedstrijden weer hervat en aanstaande dinsdag om 13:00 speelt Feyenoord Onder 21 thuis op Varkenoord voor de beker tegen Roda JC Onder 21. Volgende week zaterdag is de meest spraakmakende wedstrijd de mini-Klassieker tussen Ajax Onder 18 en Feyenoord Onder 18, dat duel begint om 14:30 uur en is te volgen via een livestream van de Amsterdammers.