Feyenoord O16 wint na penalty's in de beker van FC Dordrecht O16

Feyenoord Onder 16 trapte vandaag het seizoen af tegen FC Dordrecht Onder 16. In de eerste ronde van de beker werden de Schapenkoppen aan De Krommedijk na penalty's verslagen. De doelpunten van de Rotterdammers kwamen van Jerayson Hoepel en Izu Onunta.

Direct na de aftrap wisten de Rotterdammers te overtuigen en stond de thuisploeg flink onder druk. Via Hoepel werd veel de aanval gezocht. Niet veel later was het de rechtsbuiten van Feyenoord die met zijn kenmerkende actie naar het strafschopgebied trok en de bal knap met zijn linkervoet in het goal schoot. Na de vroege voorsprong bleef FC Dordrecht onder druk staan, maar bleven grote kansen voor Feyenoord verder uit.

Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en haakte ze beter aan bij het niveau van Feyenoord. In de twintigste minuut van de wedstrijd scoorde FC Dordrecht de gelijkmaker. Vanuit een snelle omschakeling lukte het de Schapenkoppen om in de verre hoek voorbij keeper Stijn Thomassen te schieten. Vlak voor rust was het de aanvoerder van Feyenoord die zijn team weer op voorsprong schoot. Onunta draaide in het strafschopgebied goed weg van zijn tegenstander en schoot hem hard in het net.

Na rust was het wederom Feyenoord die het initiatief nam met meerdere aanvallen. Echter was het de thuisploeg die al snel de gelijkmaker scoorde na een goed uitgespeelde aanval. Na het tegendoelpunt werden de Rotterdammers weer gevaarlijker, maar duurde het lang voordat het net weer werd gevonden. De gehele tweede helft wist FC Dordrecht onder de druk uit te voetballen, waardoor de wedstrijd eindigde in penalty’s. Doelman Thomassen pakte één penalty, waardoor zijn team met de overwinning terug naar Rotterdam gaat.

7' | 1-0 | Hoepel
20' | 1-1 |
39' | 1-2 | Onunta
43' | 2-2 |

Opstelling Feyenoord Onder 16
Thomassen; Valentijn, Wijks, Nobel, Basfielt; Bakkali, Laarman, Khan; Hoepel, Onunta, Nahany.

Wissels Feyenoord Onder 16
Vijfhuizen; Rueck, Soewarto, Nirk, Akachar, Azaouagh.

Feyenoord Academy
Afgelopen weekend begon het seizoen ook voor de overige teams uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Het Onder 21 en Onder 17 elftal namen het op Varkenoord op tegen de leeftijdsgenoten van NAC Breda en Roda ‘46. Terwijl het oudste jeugdelftal van de Rotterdammers wonnen met 2-1, won de ploeg van trainer Davey van den Berg met maarliefst 9-0.

Ook het elftal van trainers Robin van Persie en Brian Pinas kwam afgelopen weekend in actie. Feyenoord Onder 18 liet de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag kansloos achter in Den Haag met een 2-7 overwinning. Voor alle teams start aanstaand weekend de competitie. Voor Van Persie en zijn elftal komt PSV om 12:00 uur op bezoek op Varkenoord, terwijl Onder 21 om 15:00 uur thuis tegen ADO Den Haag speelt. Onder 17 speelt een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven.