Feyenoord huurt Isak Alemayehu van Djurgårdens IF

Feyenoord huurt Isak Alemayehu van Djurgårdens IF

Feyenoord heeft overeenstemming bereikt over de huur van aanvallende middenvelder Isak Alemayehu. De 17-jarige Zweeds jeugdinternational zal tot medio 2024 op huurbasis overkomen van Djurgårdens IF, met mogelijkheid tot een langer verblijf. Alemayehu sluit op Varkenoord aan bij Feyenoord Onder 21.

''We hebben Isak in het verleden al meermaals bekeken'', zegt Rini Coolen, Head of Academy van Feyenoord. ''We hebben hem met veel interesse gevolgd en heeft hij aangetoond een goede ontwikkeling doorgemaakt te hebben. Het komende half jaar krijgt hij zodoende de kans om de volgende stap in zijn voetbalcarrière te zetten. Tot Isak speelgerechtigd is verklaard heeft hij de tijd om te wennen aan zijn nieuwe omgeving.''

Alemayehu zelf is blij dat hij het resterende seizoen op huurbasis voor Feyenoord kan uitkomen. ''Dit voelt voor mij heel erg goed. Spelen in een topjeugdopleiding in Europa is iets waar ik altijd al van heb gedroomd. De belangrijkste doelstelling die ik heb is om de komende maanden zoveel mogelijk van mezelf te laten zien.''

De afgelopen jaren doorliep Alemayehu de jeugdopleiding van Djurgårdens IF. Vorig jaar februari maakte de Zweeds jeugdinternational op zestienjarige leeftijd zijn officiële debuut in het eerste elftal en werd hij hiermee tevens de jongste debutant aller tijden voor de twaalfvoudig landskampioen uit Stockholm. Nu gaat hij aan de slag in het elftal van trainer Melvin Boel.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties