FC Volendam O21 verslaat Feyenoord O21 op Varkenoord

Feyenoord Onder 21 heeft voor het eerst dit seizoen verloren. Het sterke FC Volendam kwam op bezoek op Varkenoord en wist de kansen simpelweg beter te benutten. De wedstrijd eindigde in 2-4. Het doelpunt namens Feyenoord kwam van Fabiano Rust.

Voor het eerst na meerdere seizoenen degradeerde FC Volendam Onder 21 van de Tweede Divisie naar de O21-competitie. Dat de leeftijdsgenoten uit Volendam op papier de grootste concurrent zijn voor de promotie dit seizoen was al snel te merken. Na zeven minuten kwam de uitploeg op voorsprong, die vervolgens in de 40ste en 42ste minuut werd uitgebreid naar 0-3. In de tweede helft wist invaller Rust wel nog de 1-3 te scoren, maar uiteindelijk was dit niet genoeg om de Volendammers nog pijn te doen, mede doordat de uitploeg in de slotfase nog de 1-4 scoorde. Een doelpunt van Lars de Blok in de extra tijd was niet genoeg om nog kans te maken op een punt. Volgende week speelt Onder 21 tegen de leeftijdsgenoten van Go Ahead Eagles.

7' | 0-1 |
40' | 0-2 |
42' | 0-3 |
59' | 1-3 | Rust
89' | 1-4 |
90' | 2-4 | De Blok

Opstelling Feyenoord Onder 21
Berger; Arnaud, Elmensdorp (81’ De Blok), Hokke, Candelaria (75’ Breinburg); Zaal, Milambo, Van der Heijden (46’ Rust); Slory, Groen (67’ Essanoussi), Van der Sluijs.

Wissels Feyenoord Onder 21
Kroesen, De Blok, Breinburg, Pusic, Essanoussi, Rust, Sanyang.

Feyenoord Academy
Voor de overige teams uit de jeugdopleiding van Feyenoord staan er ook een aantal leuke wedstrijden op het programma. Het Onder 18 elftal nam het op Varkenoord om 12:00 uur op tegen Sparta Rotterdam en eindigde in een 3-3 gelijkspel. Onder 17 speelde in een vermakelijk duel gelijk tegen Ajax dankzij twee doelpunten van Kelvin Neijenhuis. Het Onder 16 team om 14:30 uur in actie komt op Varkenoord tegen Willem II.