Nieuwe details: Champions League goudmijn voor Feyenoord

Nieuwe details: Champions League goudmijn voor Feyenoord

Feyenoord gaat dit seizoen zo goed als zeker op de tweede plaats eindigen in de Eredivisie. De Rotterdammers verdienen daarmee een ticket voor de groepsfase van de Champions League. Het miljardentoernooi verandert aankomend seizoen van opzet en er komt steeds meer informatie naar buiten over de verdeling van de inkomsten.

Het account @scotlandscoeff1 kwam deze week naar buiten met de exacte verdelingen en volgens journalist Rik Elfrink zit het sociale media account goed in de richting. De UEFA moet de verdeelsleutel nog definitief bevestigen, maar zoals het er nu voor staat kan Feyenoord rekenen op een bedrag van 39 miljoen euro zonder dat er nog een wedstrijd is gespeeld.

Dit bedrag is gebaseerd op twee factoren. De vaste premie stijgt volgend seizoen van 15,6 miljoen euro naar 18,6 miljoen euro. De UEFA keert ook nog een variabele premie uit, en die is weer gebaseerd op drie pijlers: clubranking over de laatste vijf jaar en tien jaar. Daarnaast is voor Feyenoord het bedrag dat Ziggo betaalt voor het uitzenden van de Champions League van invloed.

Zoals het er nu voor staat gaat de variabele premie een bedrag van 20 miljoen euro worden voor Feyenoord. PSV ontvangt in totaal 37 miljoen euro, dat is twee miljoen euro minder dan Feyenoord. De inkomsten uit de kaartverkoop zijn hierbij niet meegenomen. In de nieuwe opzet worden er acht duels gespeeld in de groepsfase en voor elke overwinning ontvangt een club iets meer dan twee miljoen euro. Een gelijkspel levert zeven ton op.

Ook is er nog geld te verdienen voor een hoge eindklassering in de groepsfase van de Champions League. Wanneer Feyenoord als koploper eindigt in de groep, kan het rekenen op een bedrag van tien miljoen euro. De nummer laatst ontvangt drie ton.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties