Hancko kritisch: "We verdienden het niet om te winnen"

Een aantal uur na de nederlaag (1-3) tegen Atlético Madrid maakt teleurstelling deels ook plaats voor het gevoel dat een ploeg als Atlético Madrid gewoon nog een niveau te hoog is voor het huidige Feyenoord. De manier van verdedigen en situaties uitspelen is van topklasse bij de Spanjaarden, zo zag ook Dávid Hancko.

"Natuurlijk vooral de kwaliteit van de tegenstander", antwoordt Hancko tegenover RTV Rijnmond op de vraag wat het dinsdagavond zo lastig maakte. "Ik denk dat we het niet verdienden om te winnen, omdat zij effectiever waren. We wisten onze limiet te bereiken, maar we speelden niet onze beste wedstrijd. De trainer zei na afloop dat we het vandaag niet hebben verloren, maar wel in de uitwedstrijden bij Lazio en Atlético."

Hancko geeft vooral complimenten aan de tegenstander als hij moet uitleggen waarom het Feyenoord niet lukte goed in de wedstrijd te komen. "De tegenstander maakt het natuurlijk heel lastig, omdat ze zo goed verdedigen. We hebben voorafgaand aan de wedstrijd vaak besproken dat we niks tegen mogen krijgen. Zodra ze 0-1 voorkomen, wordt het heel erg lastig omdat ze ons laten drukzetten. Ze zijn heel erg goed in de counter. Als je de bal verliest, dan krijg je de bal niet snel terug."

"Ik ben trots op het team", vervolgt de verdediger zijn verhaal stellig. "We hebben onze limieten fysiek en mentaal aangetikt, maar vandaag was niet onze dag." Ook de eigen doelpunten van Geertruida en Gimenez waren erg vervelend. "Het is heel ongelukkig. Ik baal ook voor de jongens, want ik weet dat zij het niet willen. Dit is Champions League-niveau en daar zullen we aan moeten wennen. Ik denk dat het een goede ervaring is voor ons."

Toch zal de knop snel om gezet moeten worden en moet de doelstelling zijn om na de winterstop een mooi resultaat te halen in de Europa League. "Ik baal er natuurlijk heel erg van, net zoals mijn teamgenoten en de fans. We hadden gehoopt om te overwinteren in de Champions League, maar uiteindelijk hebben we misschien ook niet genoeg ervaring daarvoor. Dat is het leven, je kan niet alles winnen. We gaan ons nu focussen op de competitie, dat is het belangrijkste tot aan de kerst."

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties