Hancko: "Ik kijk ernaar uit om tegen Celtic te spelen"

Dávid Hancko is bezig aan zijn tweede seizoen in Rotterdam en gaat met Feyenoord voor het eerst Champions League spelen. De verdediger kijkt van kleins af aan uit om te spelen op het hoogste Europese toernooi en was dan ook blij toen zijn team werd getrokken tijdens de loting donderdagavond.

"Uiteraard was het voor mij de eerste keer dat ik mijn eigen team in de loting zag", begint Hancko tegenover RTV Rijnmond. "Ik keek het vorige jaren ook altijd. Het zijn de 32 beste clubs in Europa, dus het is altijd zwaar. Aan de andere kant hebben we hier vorig seizoen van Lazio gewonnen. Celtic en Atlético zijn ook grote teams, hebben grote stadions en geweldige fans. Uiteraard gaan we ons best doen."

Vorig seizoen speelde Feyenoord ook al tegen SS Lazio, maar Hancko heeft er vertrouwen in dat de uitwedstrijd nu anders zal verlopen. "Het is nu één jaar na die uitwedstrijd en uiteraard was het een slechte wedstrijd. Voor ons is het een grote uitdaging om de fans te laten zien dat we beter zijn." Ondanks dat Feyenoord in Pot 1 zat, ziet de verdediger ook dat Atlético Madrid hoogstwaarschijnlijk de favoriet is. "Als je kijkt naar hun vorige optredens in de Champions League, kan iedereen zeggen dat zij de favoriet zijn van de groep. Ik denk dat het een zware wedstrijd wordt, uiteraard hebben ze grote spelers en een ongelofelijk stadion."

Feyenoord en Celtic hebben een bijzondere geschiedenis samen en dus zal de ontmoeting met de kampioen van Schotland extra speciaal worden. "Ik heb daar drie jaar geleden gespeeld met Sparta Praag in de Europa League en heb daar toen gewonnen. Helaas was het stadion toen leeg vanwege Covid, dus nu kom ik daar terug in een vol stadion. Ik denk dat het heel anders zal worden, dus ik kijk ernaar uit om tegen Celtic te spelen."

Logischerwijs durft de verdediger nog geen uitspraken te doen over overwintering in de Champions League. "Uiteraard kan ik namens het hele team zeggen dat we ons best gaan doen. Aan de andere kant heeft 95% nog nooit in de Champions League gespeeld, dus het zal iets nieuws worden. We hebben een geweldige staf en veel potentie in de selectie, nu is het goed dat we het kunnen laten zien op het hoogste niveau."

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties