Hancko: "Het is duidelijk dat deze wedstrijd cruciaal is"

Nog nooit eerder kwam Dávid Hancko uit in de groepsfase van de Champions League, tot aan de start van dit seizoen. In de wedstrijden tegen Celtic FC en Atlético Madrid liet de Slowaak zien ook op dit niveau heel erg goed mee te kunnen. De verdediger van Feyenoord ziet ook hoe belangrijk de wedstrijd van woensdagavond tegen SS Lazio is.

"Je hebt natuurlijk maar zes wedstrijden in de groepsfase en daarvan zijn er drie thuis. Dit is daar één van, dus het is duidelijk dat deze cruciaal is", begint Hancko op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd. Logischerwijs gaat de eerste vraag over de eerdere ontmoetingen met Lazio in de Europa League. "Het waren twee verschillende wedstrijden. Bij de eerste waren we niet op het juiste niveau, het was een zware nederlaag, maar ik herinner me dat de trainer na afloop zei dat we zouden zien hoe erg we ons gingen ontwikkelen tot aan de laatste wedstrijd in de groepsfase tegen hen. Dat was ook een fifty-fifty wedstrijd, maar uiteindelijk wonnen wij en gingen we door. Het is een goed team, er zijn een paar wijzigingen in de selectie, maar ze hebben dezelfde speelstijl. Ik verwacht een zware wedstrijd."

Hoewel de selectie van Feyenoord niet heel erg gewijzigd is, zijn er toch wel een aantal verschillen. Hancko gaat in op de vraag of zijn elftal momenteel verder is dan vorig seizoen, toen Lazio ook werd getroffen. "Het is een lastige vraag, maar ik denk wel dat wij ons hebben ontwikkeld. Dit seizoen begonnen we met twee keer een gelijkspel, maar de overwinningen daarna waren heel overtuigend. Vorig seizoen was dat niet altijd zo, dus ik denk dat we stappen maken in de goede richting. Uiteraard is de Champions League iets anders en ik denk dat de wedstrijd tegen Atlético Madrid liet zien waar we willen staan in een paar maanden."

"Het is aan onze coaches om de tactieken voor te bereiden en de plannen te maken voor wat we gaan doen tijdens de wedstrijd. Maar we gaan zeker de leerpunten van vorig seizoen meenemen. Ze zijn erg goed in bepaalde dingen die ze willen doen", doelt Hancko op de speelstijl van Lazio. "Ik moet me zeker nog ontwikkelen. Ik ben blij met de prestaties tot nu toe, maar ik denk dat het altijd beter kan dan ik nu ben. Toen ik hier kwam waren er veel mensen binnen de club die iets van mij verwachtte. Ik zie het als een motivatie dat ze mij zo zien en probeer mezelf elke wedstrijd die ik voor Feyenoord speel te ontwikkelen."

Hogere verwachtingen
"Ik weet niet of ze er over praten in het team", antwoordt Hancko op de vraag of hij merkt dat de verwachtingen misschien ook wel hoger liggen. "Maar je kan het zien met de wedstrijd toen tegen Lazio. Toen Igor, Santi en ik kwamen, kende niemand ons. Ik denk dat nu nog niet iedereen ons kent in de wereld, maar binnen Feyenoord houden de fans wel van ons. Wij hebben vorig seizoen meegemaakt hoe het was en nu gaan we ons tweede seizoen in en verwachten mensen meer van ons, dat moeten wij waarmaken."

Vervolgens krijgt de Slowaak de vraag of hij na twee wedstrijden in de Champions League nog altijd het gevoel heeft dat het iets bijzonders is. "Zeker weten. We weten hoe groot het podium is waar we op spelen en het voelt voor mij nog altijd bijzonder dat we al twee wedstrijden in de Champions League hebben gespeeld. Het is iets wat ik me probeer te herinneren voordat ik ga slapen. Je moet genieten van deze momenten in je carrière, omdat het misschien niet voor altijd zo gaat. Ik ben blij dat ik gezond ben en het betekent veel voor me dat ik hier kan spelen."

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties