Guidetti: ''Joe Hart noemde het de John Guidetti-Derby''

Guidetti: ''Joe Hart noemde het de John Guidetti-Derby''

John Guidetti groeide in een jaar tijd uit tot een van de populairste spelers uit de historie van Feyenoord. De Zweed was medeverantwoordelijk voor de wederopstanding van de Rotterdammers. Met Guidetti in de selectie werden de voorrondes van de Champions League bereikt in het seizoen 2011, nadat de jaren daarvoor dramatisch verliepen.

''Ik krijg nog regelmatig berichten via social media van Feyenoord-fans'', zegt Guidetti in gesprek met ESPN. ''Ze komen ook wel eens bij wedstrijden kijken hier in Zweden.'' Guidetti kwam naast Feyenoord ook uit voor Celtic en met het duel van dinsdagavond op het programma mag zijn voorspelling niet ontbreken. ''Feyenoord en Celtic zijn vergelijkbaar. Het zijn twee gigantische clubs, met waanzinnige supporters. Ik ben er echt trots op dat ik voor beide clubs heb gespeeld."

''Als het op sfeer aankomt gaat er bijna niks boven De Kuip. Ik kreeg nog een appje van Celtic-keeper Joe Hart, met wie ik samen heb gespeeld bij Manchester City. Hij noemde het de 'John Guidetti-Derby'. Ik heb geantwoord dat De Kuip iets bijzonders is. Maar scoren op Celtic Park is ook niet normaal. Ik heb een keer in de 93ste minuut gescoord tegen Internazionale, dan weet je niet wat je meemaakt."

Guidetti gaat in op de vraag wat het grote verschil is tussen de kampioen van Nederland en Schotland. ''De verwachtingen zijn anders. Feyenoord is eigenlijk altijd de underdog als het aankomt op het kampioenschap. Bij Celtic heb je echt gefaald als je geen kampioen bent geworden. Celtic is ook een keer negen keer op rij kampioen geworden, dat zie ik Feyenoord niet zo snel doen.''

De inmiddels 31-jarige Guidetti staat onder contract bij AIK en herstelt momenteel van een blessure. Hij heeft alle tijd om alles rondom Feyenoord - Celtic te volgen. ''Voor vanavond heb ik wat vrienden uitgenodigd om te komen kijken en ik kijk er echt naar uit, maar voor mij maakt het niet uit wie er wint. Als ik echt moet kiezen hoop ik dat Feyenoord vanavond wint en Celtic de return in Glasgow.''

Lees meer over
John Guidetti
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties