Geen nieuwe ontmoeting met AS Roma voor Feyenoord

Geen nieuwe ontmoeting met AS Roma voor Feyenoord

Feyenoord heeft zich als nummer twee van Nederland weten te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De Rotterdammers zagen zondagavond AS Roma als mogelijke tegenstander afvallen. De stadionclub treft hierdoor niet voor het vierde jaar op rij de Italiaanse club in een Europees toernooi.

AS Roma staat momenteel zesde in de competitie en kon in theorie nog een ticket voor de Champions League afdwingen. Daarbij was het wel afhankelijk van Atalanta. De Italiaanse club moest op de vijfde plek eindigen in de Serie A, dan kreeg de competitie een extra ticket te verdelen. Nu Atalanta zondagavond heeft gewonnen, kan het niet meer vijfde eindigen, waardoor het ticket wegvalt.

Voor oud-Feyenoorder Orkun Kökçü is het nieuws uit Italië ook gunstig te noemen. SL Benfica heeft zich nu direct weten te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League en hoeft hierdoor geen voorrondes te spelen. Vanwege de nieuwe opzet van de Europese toernooien kan Feyenoord niet doorstromen naar de Europa League, waardoor het AS Roma niet kan treffen volgend seizoen.

Virtuele potindeling Feyenoord

Hieronder een overzicht van hoe het er nu voor staat. De teams die dikgedrukt zijn, spelen definitief in de groepsfase van de Champions League. Diverse ploegen zijn afhankelijk van bijvoorbeeld het resultaat van de finale of moeten zich nog plaatsen via de voorrondes. De clubs met de hoogste coëfficiëntenpunten zijn hieronder ingedeeld.

Pot 1 Pot 2
Manchester City Bayer Leverkussen
Bayern Munchen Atletico Madrid
Real Madrid Atalanta
PSG Juventus
Liverpool SL Benfica
Inter Arsenal
Borussia Dortmund Club Brugge
Leipzig Shakhtar Donetsk
FC Barcelona AC Milan
Pot 3 Pot 4
Feyenoord Galatasaray
Sporting CP AS Monaco
PSV Sparta Praag
Lille Aston Villa
PAOK Bologna
Fenerbace Girona
Maccabi Tel Aviv Stuttgart
Young Boys Sturm Graz
Cetic FC Stade Brestois
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties