Felipe Anderson staat op scherp: "Voelt bijna als een finale"

Felipe Anderson staat op scherp: "Voelt bijna als een finale"

In Italië is men, zeker na de thuiswedstrijd in Rotterdam, erg onder de indruk van het spel van Feyenoord. De Rotterdammers lieten in een ware galavoorstelling zien dat er relatief eenvoudig gewonnen kan worden van een ploeg als SS Lazio en dus staat het vizier in Rome dinsdagavond extra op scherp. De ploeg van Maurizio Sarri voelt hoe belangrijk deze wedstrijd is, zo vertelt Felipe Anderson.

"Natuurlijk is het een hele grote, belangrijke week voor ons", begint de 30-jarige Braziliaan tegenover RTL. Naast de wedstrijd tegen Feyenoord staat komend weekend ook de derby tegen AS Roma op het programma. "Eerst moeten wij de mentaliteit hebben om dinsdag de wedstrijd te spelen, want die zal zwaar worden tegen een uitstekend team. We gaan alles geven om een goed resultaat te behalen tegen Feyenoord, daarna moeten we pas aan de derby denken."

"De hele week is belangrijk voor de club, voor ons en voor de fans. De derby is een wedstrijd waarbij de stad tot leven komt, maar we hebben er veel aan gedaan om Champions League te kunnen spelen, dus we moeten daar ook alles geven. We weten hoe belangrijk het voor iedereen is om op dit niveau te spelen." Toch lijken de fans het belang van de Champions League niet echt te zien. Het stadion is namelijk slechts voor de helft gevuld. "We hebben geen idee hoe dat komt, we hebben hun steun nodig. We doen er alles aan om hen naar het stadion te krijgen en een vol stadion te krijgen."

Felipe Anderson heeft zelf ook ervaren hoe lastig het is om tegen Feyenoord te spelen en verwacht daarom een enorm zware wedstrijd. "Ze zijn een erg goed team en hebben ons echt in een moeilijke positie gebracht tussen de linies. We moeten compact blijven en meer agressiviteit tonen. Nu hebben we de kans om onze kracht te laten zien. Het is zo’n belangrijke wedstrijd, omdat als we geen resultaat halen het erg moeilijk gaat worden om te overwinteren. Het voelt bijna als een finale."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties