Coëfficiënten: Feyenoord goed voor Nederlands voetbal; AZ en Ajax niet

Coëfficiënten: Feyenoord goed voor Nederlands voetbal; AZ en Ajax niet

De derde speelronde op de Europese velden zit er weer op. Het is daarom tijd om de balans op te maken van de UEFA-coëfficiëntenranglijst. Feyenoord en PSV hebben een bijdrage namens Nederland kunnen leveren. AZ beleefde een pijnlijke avond in eigen huis tegen het Engelse Aston Villa. Ook Ajax wist niet te winnen, al was het op voorhand al duidelijk dat Brighton & Hove Albion FC een maatje te groot zou zijn.

Feyenoord heeft door de overwinning op SS Lazio 0,400 coëfficiëntenpunt verdiend. PSV heeft door het gelijke spel 0,200 coëfficiëntenpunt kunnen toevoegen aan het totaal van Nederland. Dit seizoen kunnen twee Nederlandse clubs een direct ticket voor de groepsfase van de Champions League verdienen. De nummer drie geeft recht op een ticket voor de voorrondes van het miljoenenbal. Nederland is momenteel in felle strijd gewikkeld met Frankrijk; de vijfde plek geeft recht op nog een extra ticket voor de Champions League.

Het is daarom zaak dat vooral PSV en Ajax van de Franse tegenstanders weten te winnen. Natuurlijk is het ook belangrijk dat Feyenoord en AZ zoveel mogelijk punten blijven binnenhalen. De Rotterdammers staan bovenaan in Groep E van de Champions League en zijn nog volop in de race voor Europese overwintering. De Franse ploegen blijven de laatste speelrondes maar winnen, waardoor de kans klein is dat Nederland boven Frankrijk gaat eindigen en een extra plekje in het miljoenenbal kan verdienen.

Punten
1. Engeland 93.178
2. Spanje 79.614
3. Italië 75.855
4. Duitsland 73.624
5. Nederland 57.100
6. Frankrijk 56.331
7. Portugal 49.816

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties