Stengs bevestigt Italiaanse geruchten: ''Ik ben er pas een jaar''

Calvin Stengs heeft na de gewonnen oefenwedstrijd van Feyenoord de geruchten bevestigd. De middenvelder wordt al weken in verband gebracht met SS Lazio. Stengs heeft tijdens de vakantie en de eerste week van de voorbereiding niet bezig geweest met een vertrek uit De Kuip.

''Het klopt wel, maar er is nog niets concreets,'' vertelt Stengs in gesprek met ESPN. ''Ik ben blij dat ik bij Feyenoord ben. Ik ben er pas een jaar, dus ik zie wel wat er allemaal gebeurt.'' Wat als SS Lazio de komende weken wel doorpakt? "Ik heb er zelf nog helemaal niet over nagedacht. Het speelt wel, maar het is niet zo ver dat ik een keuze moet maken. Ik hoef helemaal niet weg en heb het hier naar mijn zin."

Mats Wieffer is de eerste speler die deze zomer voor een miljoenenbedrag De Kuip verlaat. Stengs gunt hem de stap naar de Premier League. ''Mooi voor hem. Mats is twee jaar geleden bij Feyenoord gekomen en heeft zijn plek in het elftal veroverd. Ik denk dat hij het goed heeft gedaan. Als je dan voor 30 miljoen naar Brighton kan, is dat mooi voor hem en de club.''

3-4-3

De eerste oefenwedstrijd van Feyenoord in de voorbereiding maakte gelijk zichtbaar wat Brian Priske van plan is. Stengs legt in gesprek met RTV Rijnmond het nieuwe systeem uit. "We spelen 3-4-3. De buitenspelers spelen een beetje naar binnen en dan wingbacks die hoger spelen. Nieuwe ideeën, misschien wel nodig ook als je een trainer met zoveel succes moet opvolgen. Dan wil je misschien niet alles hetzelfde naäpen.''

''Ik denk dat het goed is en we gaan kijken hoe het gaat lopen. We moeten nog wel veel verbeteren." Blijft Feyenoord de rest van het seizoen op deze manier spelen? "Dat weet ik niet. Het zal altijd afhangen van welk materiaal je hebt en de spelers. Ik denk dat dit in het begin wel het idee is om zo te gaan spelen. Uiteindelijk zal de trainer dat gaan bepalen."

Stengs werkt nu een week met de 47-jarige Deen. "Priske speelt met een andere tactiek, dat is anders. Voor de rest brengt Priske veel energie in de groep en dat deed Arne ook. Daarin is er niet heel veel veranderd. We spelen in een andere opstelling en dat vergt weer andere dingen van spelers. Priske is zeker een aardige kerel en een mensenmens. Hij is goed in de communicatie naar ons toe en we kunnen aangeven wat wij willen. Vooralsnog is er goed contact."

Lees meer over
Calvin Stengs
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties