Selectie FC Twente spot met overstap naar Feyenoord: "Dan trekt hij rood weg"

Selectie FC Twente spot met overstap naar Feyenoord: "Dan trekt hij rood weg"

In de Nederlandse voetbalmedia wordt er veel gesproken over de waarschijnlijke overstap van Gijs Smal naar Feyenoord. De huidige verdediger van FC Twente ontkent het transfervrije vertrek zelf nog, maar zegt wel gesproken te hebben met de huidige nummer twee van de Eredivisie. De pers weet het echter zeker: Arne Slot en Dennis te Kloese sorteren voor op het vertrek van Quilindschy Hartman en Marcos López.

Zaterdag werd de verdediger van FC Twente uitgefloten door het eigen publiek. Jans kent zijn oud-speler goed en zag dat het Smal echt iets deed. "Je kunt iemand niet verwijten dat als iemand zijn contract afloopt, hij een bepaalde keuze maakt. Bij Utrecht lopen ook bij een heel aantal spelers de contracten af. Moet je die dan opeens allemaal niet opstellen? Je moet kijken hoe ze trainen en spelen. Gijs Smal heeft het heel goed gedaan bij FC Twente en verdient een heel mooi afscheid."

Michel Vlap hoorde het commentaar vanaf de tribune ook en baalt van de situatie. "Ik vind dat heel jammer, want Gijs is gewoon een goede gozer." Marciano Vink sluit zich aan bij de overige tafelgasten en vindt het schandalig van de Twente-fans. "Hij heeft het recht om te beslissen dat hij zijn contract niet verlengt. Net zo goed als dat een club het recht heeft om het contract met een speler niet te verlengen. Ik vind dat het publiek zich normaal moet gedragen en zoals hij echt terecht zegt: hij kwam binnen met vier keepers en vier veldspelers en ze hebben een geweldige prestatie neergezet. Ik vind dit echt schandalig."

In de selectie van Twente krijgt Smal het regelmatig te horen. "Als we in de gym zitten en de muziek staat aan, komt het Hand in Hand even op. Dan trekt hij rood weg. We doen dat soort dingen een beetje op onze manier." Jans ziet Smal ook wel slagen bij Feyenoord. "Dat zou moeten betekenen dat Hartman verkocht gaat worden voor een mooi bedrag." Een rol als stand-in ziet de huidige trainer van FC Utrecht niet gebeuren. "Dat wil Gijs niet en hij is dat ook niet. Hij moet spelen en ik zou het hem anders ook niet aanbevelen. Ik denk niet dat hij daar voor zou kiezen om stand-in te zijn."

"Hij heeft wel het niveau om bij Feyenoord en in de top van de Eredivisie te spelen. Feyenoord moet nog steeds bewijzen dat ze Champions League-niveau hebben, maar dat is voor Nederlandse clubs best lastig", vervolgt Jans. Ook Smal zijn huidige teamgenoot, Vlap, is erg lovend. "Het is wel een op en top prof. Ik ken er niet zoveel als Gijs die er echt alles voor doen."

Topduo
Hans Kraay jr. ziet in Smal echt een aankoop van Dennis te Kloese en Arne Slot. "Dat is wel een heel hecht duo die zonder veel geld uit te geven voorsorteren op het vertrek van Hartman. Je kan ook denken 'eerst even Hartman verkopen en er dan één van acht miljoen halen', maar nee zij halen er een transfervrij."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties