Officieel: Korede Osundina op huurbasis naar FC Dordrecht

Officieel: Korede Osundina op huurbasis naar FC Dordrecht

Korede Osundina komt dit seizoen officieel op huurbasis uit voor FC Dordrecht. De 19-jarige Amerikaan tekende eind augustus zijn eerste contract bij Feyenoord en mag zich direct verder ontwikkelen in Dordrecht.

Mark Ruijl, Head of Global Football van Feyenoord, is enthousiast over de aanvaller. ''Korede is een multifunctionele aanvaller die ondanks zijn nog jonge leeftijd al twee seizoenen in het eerste elftal van Orange County SC heeft gespeeld. Tevens behoort hij inmiddels tot de nationale jeugdselecties van de Verenigde Staten. Met zijn snelheid, kracht en doelgerichtheid zijn wij er van overtuigd dat hij onder onze vleugels zich verder kan ontwikkelen en de volgende stappen in zijn carrière kan maken.''

Feyenoord heeft een bedrag van iets meer dan twee ton overgemaakt aan partnerclub Orange County SC voor de komst van Osudina. Met bonussen kan de transfersom oplopen tot één miljoen euro en ook zit er een doorverkooppercentage in de deal. FC Dordrecht staat na vier wedstrijden op de veertiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. De late aankondiging en het formeel maken van de transfer heeft alles te maken met de lange wachttijd op zijn werkvergunning.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties