Officieel: Feyenoord presenteert Argentijnse spits

Officieel: Feyenoord presenteert Argentijnse spits

Feyenoord heeft een nieuwe centrumspits aangetrokken. De 24-jarige Argentijn Julián Carranza, die de afgelopen drie seizoenen uitkwam voor de Major League Soccer-club Philadelphia Union, heeft in De Kuip een contract getekend voor vier jaar, tot medio 2028.

''Ik voelde me erg vereerd dat Feyenoord interesse in me toonde'', aldus Carranza. op de clubwebsite. ''Het is een grote club in Europa, die actief is in de Champions League en een manier van spelen heeft die in mijn ogen goed bij me past. De afgelopen jaren ben ik gegroeid als speler in de MLS, en nu moet ik aantonen dat ik klaar voor deze nieuwe stap. Ik kan niet wachten om op het veld te staan en alles te geven voor het team en de supporters.''

Carranza begon zijn professionele voetbalcarrière in de jeugdopleiding van Club Atlético Banfield. Via Inter Miami kwam de rechtsbenige aanvaller in januari van 2022 terecht bij Philadelphia Union, dat uitkomt in de Eastern Conference van de MLS. In de 95 wedstrijden die Carranza speelde voor Philadelphia Union scoorde hij in totaal 43 keer en gaf hij 20 assists. In het huidige MLS-seizoen, dat inclusief play-offs loopt van februari tot december 2024, kwam de Argentijn tot dusver 12 duels in actie waarin hij goed was voor 6 goals.

Het is niet de eerste keer dat Feyenoord de beschikking krijgt over een Argentijn. Carranza gaat de negende Argentijn worden in het shirt van de Rotterdamse club. Julio Ricardo Cruz, Pablo Sánchez, Patricio Graff, Tati Montoya, Mariano Bombarda, Marcos Senesi en Lucas Pratto stonden met wisselend succes onder contract bij Feyenoord. Ezequiel Bullaude heeft momenteel nog een doorlopend contract in De Kuip.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties