'Feyenoord hoopt op miljoenentransfer van Summerville'

'Feyenoord hoopt op miljoenentransfer van Summerville'

Bij Feyenoord wordt er ongetwijfeld gehoopt op een miljoenentransfer van Crysencio Summerville. De Rotterdammers beschikken namelijk nog over een doorverkooppercentage en kunnen daarnaast rekenen op een solidariteitsbijdrage. Dit meldt 1908.nl.

Summerville maakte in de zomer van 2020 voor een bedrag van 1,5 miljoen euro de overstap naar Leeds United. De geboren Rotterdammer heeft zich vooral afgelopen seizoen spectaculair weten te ontwikkelen en de aandacht getrokken van diverse Europese grootmachten. Voor Feyenoord is het financieel goed nieuws wanneer een topclub daadwerkelijk doorpakt.

Feyenoord ontvangt tien procent van de winst die Leeds United maakt over de transfersom. Ook kan het rekenen op een solidariteitsbijdrage van vijf procent. Summerville doorliep de jeugdopleiding van de Rotterdammers en tekende in maart 2018 zijn eerste profcontract in de Kuip. Momenteel worden clubs als PSG, Liverpool, Chelsea en Aston Villa nadrukkelijk genoemd.

Summerville was afgelopen seizoen in de Championship goed voor negentien goals en negen assists in 43 wedstrijden. De oud-Feyenoorder werd daardoor uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Zijn marktwaarde wordt geschat op een bedrag van twintig miljoen euro, maar de verwachtingen zijn dat hij voor een fors hogere transfersom Leeds United gaat verlaten. De rechtspoot heeft nog een contract tot medio 2026.

Lees meer over
Crysencio Summerville
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties