''Zo snel mogelijk weer in zijn ritme brengen en bij de groep betrekken''

''Zo snel mogelijk weer in zijn ritme brengen en bij de groep betrekken''

Feyenoord heeft met Justin Bijlow, Alireza Jahanbakhsh en Sebastian Szymański drie spelers op het WK rondlopen die alles behalve basiskrachten zijn. Komen die spelers teleurgesteld terug naar Feyenoord of zijn ze vooral blij omdat ze een WK hebben mogen meemaken? Oud-trainer en analist Robert Maaskant vertelt dat hij zich niet al te veel zorgen maakt.

"De vraag is of die spelers rust willen. Ik denk dat die gasten gewoon door willen", aldus Maaskant bij RTV Rijnmond. Tafelgast Rob Baan ziet ook een andere kant. "Bijlow speelt helemaal niet. Dan kan hij misschien een weekje extra rusten, maar dan heeft hij zeker geen twee weken nodig. Dan kan je hem beter zo snel mogelijk weer in zijn ritme brengen en bij de groep betrekken."

Baan denkt daarnaast ook dat het ellenlange voetbalseizoen wel voor mentale problemen zou kunnen zorgen bij spelers. "Het enige waar je rekening mee moet houden, ook bij Szymański en Jahanbakhsh, is dat die spelers zo lang van huis zijn en elke dag met voetbal bezig zijn. Je moet het mentale gedeelte in de gaten houden, dat zal een belangrijke factor zijn in de beslissing rond vrije dagen."

De niet spelende internationals zijn echt niet op vakantie, zo weet Maaskant. "Ook als je niet speelt wordt er op een hoog niveau getraind bij de nationale elftallen. Bij Oranje weten we dat sowieso. Door de wissels wordt er echt gebikkeld op de trainingen en dus zal Bijlow echt wel scherp zijn. Ik denk dat Slot blij is dat Bijlow, Szymański en Jahanbakhsh op een hoog niveau kunnen trainen en spelen. Dat geeft enorm veel energie aan spelers, op een WK zijn. Ik denk dat Slot er alleen maar voordeel bij heeft."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties