Zeven aanhoudingen na mishandeling en vernedering in De Kuip

Zeven aanhoudingen na mishandeling en vernedering in De Kuip

Een 21-jarige man en zijn broertje van 16 zullen hun bezoek aan De Kuip niet snel vergeten. Maar liefst zeven verdachten van tussen 22 en 39 jaar oud vonden het te ongepast dat de 21-jarige man een FC Groningen sportbroek aanhad. Onder druk moest de man die broek uittrekken en de wedstrijd en terugreis zo ondergaan.

Het gebeurde tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Olympique Lyon op 24 juli. De twee waren weliswaar al jaren Feyenoord-supporter, maar kwamen zelden in De Kuip vanwege de kosten. Nu had de jongste het geld bij elkaar gespaard zodat het stadion weer eens bezocht kon worden. De oudste kon alleen een sportbroek vinden waarop het FC Groningen logo stond en dat heeft hij geweten.

Na ongeveer een half uur in de eerste helft stapten de zeven mannen op de 21-jarige man af om hem er met zijn allen op aan te spreken dat hij een broek van de verkeerde club aanhad. Ze begonnen de man uit te schelden schelden, te slaan en hem tussen de stoelen op de tribune te duwen. Ook bij het verlaten van het stadion werd de 21-jarige weer uitgescholden en geduwd.

De zeven mannen zijn inmiddels gevonden en er wordt op dit moment onderzoek gedaan wie precies wat gedaan heeft. Als dat onderzoek afgerond is zal bepaald worden wie er voor de rechter zullen moeten verschijnen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties