Zerrouki: "Het totale plaatje is gewoon perfect"

Zerrouki: "Het totale plaatje is gewoon perfect"

Nadat Ramiz Zerrouki terugkeerde uit Afrika voor de interlandperiode met Algerije, tekende de middenvelder donderdagmiddag definitief zijn contract bij Feyenoord. Tot medio 2027 staat de international onder contract in Rotterdam en in gesprek met Feyenoord Media vertelde hij meer over zijn keuze.

''Ze speelden natuurlijk nog Europees na de winter, zaten volop in een titelstrijd'', reageert Zerrouki op de vraag hoe het was om Feyenoord te zien spelen terwijl hij wist dat hij de stap ging maken. ''Dan heb je soms wel het besef van 'daar had ik ook deel van uit kunnen maken', maar uiteindelijk lopen dingen zoals ze lopen. Nu is het moment aangebroken dat ik vanaf het nieuwe seizoen hier ga spelen en kijk ik daar super erg naar uit.''

Voor Zerrouki was de keuze voor Feyenoord niet moeilijk. ''Het is een grote club in Nederland met geweldige supporters. Daarbij komen ook de groep en trainer kijken, de gesprekken die ik heb gehad kwam veel vertrouwen uit. Het totale plaatje is gewoon perfect geweest uiteindelijk.'' Dit 'plaatje' heeft meerdere vlakken volgens de middenvelder. ''Voor mijn persoonlijke ontwikkeling als voetballer denk ik dat dit op dit moment de juiste stap is. Ik hoop me hier gewoon verder te gaan ontwikkelen als voetballer, maar ook als mens. Ik hoop dat we hier mooie momenten kunnen gaan beleven.''

Het plan van trainer Arne Slot sprak de middenvelder heel erg aan. "Ik heb met hem gesproken en dan heb je het gevoel dat het goed zit. Ik denk dat ik me verder kan ontwikkelen en denk dat er ook wel voorbeelden zijn van spelers die dat gedaan hebben."

"De club zit in een goede fase en ik wil mijn steentje gaan bijdragen om de club verder te helpen", vervolgt Zerrouki. Hoe hij zijn steentje wil gaan bijdragen? "Ten eerste je elke dag keihard inzetten voor de club en het team, als speler wil je beter worden, maar als team wil je ook stappen zetten."

Volgend seizoen zal hij ook met Feyenoord in de Champions League gaan spelen, iets dat de stap extra mooi maakt. "Het is natuurlijk een jongensdroom en ik kijk er heel erg naar uit om het veld op te komen. Alles rond die wedstrijden is iets wat ik nog niet ken, dus dat is echt iets om naar uit te kijken. Een jongensdroom die uit gaat komen."

Lees meer over
Ramiz Zerrouki
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties