"Ze schrijven Wieffer al snel weer af, maar dat is onzin"

"Ze schrijven Wieffer al snel weer af, maar dat is onzin"

Willem van Hanegem heeft zich zaterdag behoorlijk geïrriteerd aan de positiviteit binnen de Oranje-selectie. De ploeg plaatste zich voor het EK en liet duidelijk merken geen trek te hebben in vragen over de matige wedstrijd tegen Ierland die daaraan vooraf ging. "Als we een wedstrijd van dat niveau voorgeschoteld krijgen, mogen we dan alsjeblieft ook zeggen dat we het niets vonden?", aldus Van Hanegem.

In zijn column in het Algemeen Dagblad was Van Hanegem onder meer kritisch op het interview van Ronald Koeman, die zijn spelers flink ophemelde. Zelf vindt het Feyenoord-icoon juist dat het richting het EK belangrijk is om te benoemen wat er niet goed is. "Zo moeten we bij de blunder van Bart Verbruggen ook niet zeggen: ach, het was buitenspel toen hij hem door zijn benen liet gaan. Dat wist hij helemaal niet. Het blijft toch zoeken onder de lat, want na Mark Flekken is ook Verbruggen nog geen zekerheidje gebleken. Ik denk dat Justin Bijlow uiteindelijk de beste is."

En ook Mats Wieffer, een andere Feyenoorder die op de bank moest plaatsnemen, hoopt Van Hanegem weer in de basis terug te zien. "Jerdy Schouten zei gelukkig zelf dat hij er in de eerste helft niet veel van bakte. Hij zit er in mijn ogen goed in. Hij kan straks naast Frenkie de Jong gaan spelen op het EK. Maar dat kan Wieffer ook, hoor. Die schijven ze al snel weer af, maar dat is onzin."

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties