Woerts over lege stadions: ''Het is een afrekening''

Woerts over lege stadions: ''Het is een afrekening''

Er is weinig duidelijkheid te vinden in het corona-beleid van de Nederlandse regering, maar het sluiten van voetbalstadions voor het publiek kan werkelijk bijna nergens op begrip rekenen. Er zijn weinig wetenschappelijk onderbouwde theorieën die op algemene goedkeuring van de buitenwacht kunnen rekenen, maar dat een stadionbezoek (minstens behoorlijk) veilig is, is er wel eentje van.

Ook in het (voetbal)praatprogramma Veronica Inside heeft marketeer Chris Woerts moeite om zichzelf in te houden als het gaat om het leeg houden van de stadions. "Dit gaat natuurlijk niet afgelopen zijn over drie weken, dit gaat waarschijnlijk gewoon door tot februari, maart." Al houden de clubs wel rekening met 'slechts' drie weken en dan is het wellicht beter om gewoon de competitie even stil te leggen. "De clubs willen heel graag stoppen: Feyenoord kost het negen ton per wedstrijd als ze niet (voor publiek - red.) spelen." Maar: "Het kan best dat het heel lang gaat duren... en het gaat heel lang duren. Het is dramatisch dat het voetbal nu getroffen wordt, terwijl het voetbal aantoonbaar geen probleem oplevert", zo vervolgt Woerts. "Het slaat überhaupt helemaal nergens op."

"Vandaag gaan de clubs eerst vergaderen, dan wachten ze de brief van de steunmaatregel af. Dan weet ik al wat er gaat gebeuren: er gaat helemaal niks gebeuren. Er wordt van het weekend gewoon gespeeld, want uitstel is eigenlijk geen optie." De Eredivisieclubs hopen op 20 tot 30 miljoen euro compensatie voor de, opnieuw, lege stadions. Woerts: "Ik denk dat het wel tegen zal vallen wat betreft de compensatie voor de betaald voetbal organisaties. Ik denk dat de clubs zelf moeten gaan compenseren: alle toeschouwers moeten weer geld gaan storten, want ik denk dat de overheid niet erg ruimhartig zal zijn."

Nabije toekomst
De overheid lijkt volgens Woerts namelijk best klaar te zijn met de Eredivisie. De marketeer verwoordt hoe hij denkt dat de overheid tegen voetbalclubs aankijkt: 'We kunnen wel allemaal schande spreken van dat er geen publiek is, maar ze hebben het allemaal een beetje over zichzelf afgeroepen, want toen ze vorige week bij Grapperhaus zaten over de rellen en de maatregelen die ze zouden nemen, toen is daar niets concreets uitgekomen.'

"In Den Haag is het een afrekening, absoluut. Ze hebben gezegd: 'dat gezeik met die supporters, we hebben gespeeld en elke speelronde is er geouwehoer'". Een eerlijke kans voor het voetbal is volgens Woerts niet aan de orde. "Voetbal is gewoon als symbool genomen voor het Nederlandse publiek: 'kijk eens jongens, hoe stoer wij zijn: de stadions zijn leeg en dat ziet iedereen!' Wij zijn het enige land in Europa waar de stadions leeg zijn." Met als conclusie: "Voetbal is een makkelijke prooi."

Lees meer over
Chris Woerts
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties