WK Qatar 2022 Dag 6 | Oranje stelt teleur tegen Ecuador

WK Qatar 2022 Dag 6 | Oranje stelt teleur tegen Ecuador

Vandaag staan er weer vier wedstrijden op het programma. Iran neemt het op tegen Wales en het Nederlands Elftal treft Ecuador op het WK in Qatar. De doelman van Feyenoord hoeft niet te rekenen op speelminuten. Jahanbakhsh moet dit keer genoegen nemen met een plek op de bank.

Iran wint met invaller Jahanbakhsh van Wales
Iran heeft nog altijd kans de tweede ronde van het WK te bereiken. Na de 6-2 nederlaag tegen Engeland in de eerste wedstrijd, won de ploeg van bondscoach Carlos Queiroz van Wales door diep in de blessuretijd nog twee treffers te maken: 2-0 zege. Alireza Jahanbakhsh mocht een kwartier voor tijd invallen.

Opstellingen
Wales: Hennessey; Mepham, Rodon, B.Davies; Roberts, Ampadu, Ramsey, Wilson, N.Williams; Bale, Moore.
Iran: Hosseini; Hajsafi, Mohammadi, Rezaeian, Hosseini; Ezzatolahi, Gholizadeh, Noorollahi; Azmoun, Taremi, Pourilaganji.

Qatar verliest ook tegen Senegal
Voor de nationale ploeg van Qatar zit het WK in eigen land er bijna op. Nadat het door de 0-2 tegen Ecuador al het eerste gastland was geworden dat de openingswedstrijd van een WK verloor, ging het ook tegen Senegal onderuit: 1-3. Voor de Afrikanen, die het toernooi begonnen met een nederlaag tegen Nederland, gloort daarentegen de volgende ronde weer volop.

Opstellingen
Qatar: MA. Barsham; Pedro Miguel, I. Mohammed, B. Khoukhi, A. Hassan, H. Ahmed; H. Al Haydos, K. Boudiaf, A. Madibo; Almoez Ali, Akram Afif.
Senegal: E. Mendy; Y. Sabaly, K. Koulibaly, A. Diallo, I. Jakobs; N. Mendy, I. Gueye; K. Diatta, I. Sarr; F. Diedhiou, B. Dia.

Oranje maakt geen indruk en speelt gelijk
Het Nederlands elftal heeft op het WK ondanks een sterke start - met een prachtgoal van Cody Gakpo - teleurstellend met 1-1 gelijkgespeeld tegen Ecuador in het Khalifa International Stadium in Doha. Daarmee komen beide teams op vier punten uit twee duels in groep A.

Opstellingen
Nederland: Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind, Koopmeiners, De Jong, Klaassen, Gakpo, Bergwijn.
Ecuador: Galíndez; Preciado, Hincapié, Porozo, Torres, Estupiñán, Caicedo, Méndez, Plata, Enner, Valencia, Estrada.

Engeland en VS spelen gelijk in matig duel
De Britten hebben alles nog in eigen hand in groep B, maar zijn door de Amerikanen wel met beide benen op de grond gezet na hun riante overwinning in hun openingsduel op Iran.

Opstellingen
Engeland: Pickford; Trippier, Stones, Maguire, Shaw; Rice, Bellingham; Saka, Mount, Sterling; Kane(c).
VS: Turner; Dest, Zimmerman, Ream, Robinson; Adams, McKennie, Musah; Weah, Pulisic(c), Wright.

Lees meer over
WK Qatar 2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties