WK Qatar 2022 Dag 5 | Brazilië en Portugal maken geen fout

WK Qatar 2022 Dag 5 | Brazilië en Portugal maken geen fout

Voor de voetballiefhebbers zijn het heerlijke dagen. Vandaag staan er wederom vier wedstrijden op het programma op het WK in Qatar. Zwitserland, Kameroen, Uruguay, Zuid-Korea, Portugal, Ghana, Brazilië en Servië komen in actie op het wereldkampioenschap voetbal.

Zwitserland wint van Kameroen
Breel Embolo heeft zijn geboorteland een 1-0 nederlaag bezorgd op het WK. De 25-jarige aanvaller, geboren in Kameroen, stond bij Zwitserland in de basis en maakte de winnende treffer. Het zoals altijd oerdegelijke Zwitserland boekte een belangrijke en zeer verdiende overwinning in de jacht op de knock-outfase.

Opstellingen
Zwitserland: Sommer, Widmer, Akanji, Elvedi, Rodriguez, Freuler, Xhaka, Shaqiri, Sow, Vargas, Embolo.
Kameroen: Onana, Fai, Castelletto, Nkoulou, Tolo, Zambo Anguissa, Hongla, Oum Gouet, Mbeumo, Choupo-Moting, Toko Ekambi.

Uruguay en Zuid-Korea spelen doelpuntloos gelijk
Uruguay en Zuid-Korea hebben voor de vierde 0-0 gezorgd op dit wereldkampioenschap. Zonder een schot op doel van beide landen was dat ook de enige terechte uitslag.

Opstellingen
Uruguay: Rochet, Cacares, Godin, Gimenez, Olivera, Valverde, Vecino, Bentancur, Pellistri, Nunez, Suarez.
Zuid-Korea: Seung-gyu, Jin-su, Kim Min-Jae, Woo-young, In-beom, Son Heung-min, Jae-sung, Moonh-wan, Ui-jo, Sang-ho, Young-gwon.

Portugal wint na heerlijke slotfase
Portugal en Ghana maakten er donderdag lange tijd geen spektakel van, maar een flits van Cristiano Ronaldo brak de wedstrijd na een uur open. Een doelpuntrijke slotfase leverde de Portugezen de eerste WK-zege op (3-2). Ronaldo nam vanaf de stip de 1-0 voor zijn rekening. Daarmee werd hij de eerste speler die op vijf WK's heeft gescoord.

Opstellingen
Portugal: Diogo Costa; Cancelo, Danilo, Rúben Dias, Guerreiro; Neves; Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Otávio, João Félix; Ronaldo.
Ghana: Ati Zigi; Seidu, Djiku, Salisu, Amartey, Rahman; Partey, Abdul Samed; Kudus, Iñaki Williams, André Ayew.

Brazilië wint mede door wereldgoal
Brazilië is net als op het WK van 2018 in Rusland een maatje te groot gebleken voor Servië. De Goddelijke Kanaries kenden opstartproblemen, maar fladderden na rust eenvoudig langs Servië (2-0). De Europeanen, die een helft dapper tegenstand boden, waren daarna figurant in de Richarlison-show.

Opstellingen
Servië: Vanja - Veljkovic, Milenkovic, Pavlovic - Zivkovic, Lukic, Gudelj, Mladenovic - Milinkovic-Savic, Tadic - Mitrovic.
Brazilië: Alisson; Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Sandro; Casemiro, Paqueta; Raphinha, Neymar, Vinicius; Richarlison.

Lees meer over
WK Qatar 2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties