WK Qatar 2022 Dag 3 | Szymański speelt gelijk met Polen

De komende elf dagen staan er elke dag vier wedstrijden op het programma op het WK in Qatar. Vandaag komen Argentinië, Saoedi-Arabië, Denemarken, Tunesië, Mexico, Polen, Frankrijk en Australië in actie. Speciale aandacht gaat natuurlijk uit naar Polen waar Feyenoorder Sebastian Szymański actief is.

Argentinië verliest van Saoedi-Arabië
Saoedi-Arabië heeft tegen alle verwachtingen in gewonnen van Argentinië. In een bomvol Lusail Stadium verloor de ploeg van Leo Messi met 1-2. Achtentachtig duizend fanatieke supporters zagen de Argentijnen nog wel op voorsprong komen via een penalty. In de tweede helft sloeg Saoedi-Arabië snel twee keer toe. De eerste verrassing van het toernooi is hiermee een feit.

Argentinië: Emiliano Martínez; Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico; De Paul, Paredes, Gómez; Messi (c), Lautaro Martínez, Di María.
Saoedi-Arabië: Al-Owais; Abdulhamid, Tambakti, Al-Bulaihi, Al-Shahrani; Kanno, Al-Malki, Al-Faraj (c); Al-Buraikan, Al-Shehri, Al-Dawsari.

Denemarken en Tunesië spelen doelpuntloos gelijk
Na het spektakel eerder op de dag was het vermaak in de wedstrijd tussen Denemarken en Tunesië een stuk minder. De twee landen speelden dan ook teleurstellend gelijk. Al werden er nog wel twee doelpunten afgekeurd vanwege buitenspel. Eén aan de kant van Denemarken en één bij Tunesië.

Denemarken: Schmeichel, Christiansen, Andersen, Kjaer, Maehle, Delaney, Eriksen, Hojbjerg, Olsen, Dolberg, Kristensen.
Tunesië: Dahmen, Drager, Meriah, Talbi, Bronn, Abdi, Laidouni, Skhiri, Slimane, Msakni, Jebali.

Sebastian Szymański speelt gelijk
De middenvelder van Feyenoord speelde zeventig minuten mee in de wedstrijd van Polen tegen Mexico. In de tweede helft werd Szymański gewisseld tijdens een 0-0 stand en dat was na 90 minuten ook te eindstand. Vooral de Polen lieten drie dure punten liggen, omdat Robert Lewandowski een strafschop miste.

Polen: Szczesny; Cash, Bereszynski, Glik, Kiwior, Zalewski; Krychowiak, Zielinski; Szymanski, Kaminski; Lewandowski.
Mexico: Ochoa; Sanchez, Montes, Moreno, Gallardo; Alvarez, Herrera, Chavez; Lozano, Martin, Vega.

Frankrijk: Lloris; Pavard, Upamecano, Konate, L. Hernandez; Rabiot, Tchouameni; Mbappe, Griezmann, Dembele; Giroud.
Australië: Ryan; Behich, Rowels, Souttar, Atkinson; Irvine, Mooy, McGree; Goodwin, Duke, Leckie.